Antena 3 CNN Externe Rusia se pregătește pentru o „confruntare militară directă” cu NATO până în 2030. Anunțul șefului spionajului Germaniei

Rusia se pregătește pentru o „confruntare militară directă” cu NATO până în 2030. Anunțul șefului spionajului Germaniei

de Adriana Duţulescu    |   

Rusia se pregătește pentru o „confruntare militară directă” cu NATO până în 2030, a declarat, luni, șeful serviciilor de informații externe al Germaniei. Șefii serviciilor de informații din Germania au emis luni avertismente dure despre spionajul rus și pregătirile pentru conflictul militar cu NATO, în cadrul unei audieri parlamentare .

Disponibilitatea Moscovei de a utiliza măsuri hibride și ascunse a atins un „nivel nemaivăzut până acum”, a declarat Bruno Kahl, șeful serviciului german de informații externe, BND, avertizând totodată că „confruntarea militară directă cu NATO a devenit o opțiune pentru Moscova”.

Scopul Kremlinului este de a împărți Occidentul pentru a împiedica Europa să se apere, în timp ce întărește armata rusă în pregătirea unui potențial atac, a spus Kahl parlamentarilor.

„Putin va continua să testeze liniile roșii ale Occidentului și să intensifice în continuare confruntarea”, a spus el, citat de Politico. „Forțele armate ruse vor fi probabil în măsură, din punct de vedere al personalului și al materialului, să lanseze un atac împotriva NATO cel târziu până la sfârșitul acestui deceniu”. 

Kahl a subliniat că Kremlinul – care a purtat un război total împotriva Ucrainei vecine din februarie 2022 – cheltuiește mult mai mult pentru armata sa decât țările europene și își întărește semnificativ forțele convenționale.

„Accentul acestei consolidări este, desigur, în direcția strategică vest de-a lungul flancului estic al NATO”, a spus Kahl.

Scopul final al președintelui rus Vladimir Putin, a spus el, este de a „soate SUA din Europa” și de a restabili granițele NATO de la sfârșitul anilor 1990, conform lui Kahl, creând astfel o „sferă de influență a Rusiei” și stabilirea unei „noui ordini mondiale”. ."

Thomas Haldewang, șeful Oficiului Federal pentru Protecția Constituției – agenția de informații internă a Germaniei – a declarat că agenția sa observă „comportament agresiv al serviciilor de informații ruse” și că spionajul și sabotajul actorilor ruși din Germania au crescut „atât cantitativ cât și calitativ” cu Rusia chiar dispusă să „pună vieți omenești în pericol”.

La începutul acestui an, CNN a raportat că autoritățile de informații din SUA și Germania au dejucat un complot rusesc de asasinare a directorului general al producătorului de arme Rheinmetall, care producea arme pe care autoritățile germane le-au trimis în Ucraina.

 

Subiecte în articol: Rusia NATO razboi rusia nato BND
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile