Antena 3 CNN Externe Rusia se laudă că a trecut cu o fregată și un submarin nuclear la mai puțin de 50 de kilometri de coastele SUA. Navele au ajuns la Havana

Rusia se laudă că a trecut cu o fregată și un submarin nuclear la mai puțin de 50 de kilometri de coastele SUA. Navele au ajuns la Havana

Convoiul rusesc a fost fotografiat și filmat în drum spre capitala cubaneză

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Între vasele trimise de Moscova în vizită la aliatul său atrage atenția fregata Amiral Gorșkov, una dintre cele mai moderne ale marinei militare ruse.

Fregata este însoțită de submarinul cu propulsie nucleară Kazan, de un remorcher de salvare și de un petrolier. 

Este cea mai mare demonstrație de forță navală a rușilor din ultimii ani.

Autoritățile de la Havana au confirmat că navele ruse, care au ajuns acolo miercuri, vor participa la exerciții militare, dar s-au grăbit să dea asigurări că vasele nu transportă arme nucleare.

Conform celor comunicate de autoritățile cubaneze, rușii urmau să salute vizita la Havana trăgând 21 de salve de tun, iar autoritățile locale urmau, la rândul lor, să răspundă cu foc ceremonial de la baterii amplasate la un fort colonial din secolul al XVIII-lea, construit de spanioli.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Tranzitul rușilor prin Atlantic, monitorizat de americani

Oficiali americani au declarat, marți, pentru CNN că armata americană a desfășurat nave și avioane pentru a monitoriza exercițiile militare ale Rusiei în Atlantic și în Caraibe.

Forțele SUA au monitorizat, de asemenea, parcursul convoiului rusesc prin Atlantic în ultimele zile.

Cuba este situată la circa 150 de kilometri sud de coastele statului american Florida.

Rusia: Convoiul de nave militare a ajuns la mai puțin de 50 de kilometri de coastele SUA

Marina militară rusă a comunicat, miercuri, că exersează "lovirea țintelor cu rachete cu rază lungă de acțiune" în exerciții simulate în Oceanul Atlantic, înainte de vizita planificată în Cuba 

Submarinul cu propulsie nucleară Kazan și fregata Amiral Gorșkov, care transportă rachete hipersonice Zircon, au efectuat "exerciții computerizate" folosind arme ghidate de precizie împotriva grupurilor navale ale unui inamic situat la o distanță de 600 de kilometri, a anunțat Ministerul rus al Apărării într-un comunicat.

Conform sursei citate, grupul de nave rusești ar fi ajuns la 26 de mile nautice (cca 48 de kilometri) de coasta statului american Florida.

Navele ruse urmează să rămână la Havana între 12 și 17 iunie.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un bărbat a murit, după ce s-a înfipt cu mașina în parapet