Antena 3 CNN Externe Rusia se bucură că Trump l-a ales vicepreședinte pe JD Vance. Serghei Lavrov: „Este exact ce aveam nevoie”

Rusia se bucură că Trump l-a ales vicepreședinte pe JD Vance. Serghei Lavrov: „Este exact ce aveam nevoie”

de Mia Lungu    |   

Ministrul de externe al Rusiei, Serghei Lavrov, a salutat miercuri decizia candidatului republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, de a-l desemna ca eventual vicepreşedinte pe senatorul J.D. Vance, cunoscut pentru poziţia sa pacifistă şi împotriva sprijinului pentru Ucraina, transmite dpa, potrivit Agerpres.

"Nu putem decât să salutăm asta, deoarece este exact ceea ce avem nevoie - încetarea aprovizionării Ucrainei cu arme", a spus Lavrov. "Războiul se va sfârşi. Vom începe să căutăm soluţii", a adăugat el.

Statele Unite au fost până acum cel mai mare furnizor de armament pentru Ucraina invadată de Rusia din februarie 2022. Aliaţii din NATO ai americanilor sunt însă îngrijoraţi de perspectiva unei victorii a lui Trump în alegerile din noiembrie, deoarece nu contează pe disponibilitatea sa de a sprijini în continuare efortul de război al ucrainenilor.

Lavrov a afirmat că din câte a auzit Vance susţine încetarea livrărilor de armament pentru Ucraina şi doreşte găsirea unei soluţii la conflict.

Senatorul, fost critic înverşunat al lui Trump, a ajuns să îl susţină fără rezerve şi este considerat o vedetă în ascensiune a Partidului Republican. El a votat împotriva pachetului de ajutor de 61 de miliarde de dolari pentru Ucraina, adoptat de Senatul SUA în aprilie, şi protestează frecvent împotriva asistenţei acordate Kievului de Washington. Cu numai câteva zile înainte de începutul invaziei ruse, el a declarat: "Nu mă interesează de fapt ce se întâmplă cu Ucraina, într-un fel sau altul".

Trump a fost desemnat oficial drept candidat al republicanilor la preşedinţia Statelor Unite luni, iar Convenţia partidului, organizată la Milwaukee, în statul Wisconsin, a oficializat miercuri şi nominalizarea lui Vance pentru funcţia de vicepreşedinte.

Fostul preşedinte a susţinut de mai multe ori că dacă va fi ales din nou va reuşi să pună capăt războiului din Ucraina, dar nu a explicat cum ar face asta.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile