Antena 3 CNN International News Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030

Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030

Rusia și-a retras oferta de a găzdui Expo 2030, deoarece oferta sa nu va fi evaluată ”echitabil și imparțial” în cadrul actualei ”campanii anti-ruse” purtate de țările occidentale, a declarat Ministerul de Externe al țării.

de Cerasela Stafie    |   

”Este clar că oferta Moscovei de a găzdui Expo 2030, în fața concurenței celorlalți patru candidați, nu va fi evaluată în mod corect și imparțial”, a spus ministerul într-un comunicat, luni.
Expozițiile Mondiale au devenit o altă victimă a unei „campanii anti-ruse la scară largă” purtată de țările occidentale, menită să expulzeze Rusia din toate domeniile de cooperare, se arată în comunicat.

Ministerul a notificat luni Biroul Internațional de Expoziții (BIE) decizia sa. BIE a confirmat că a primit notificarea cu privire la decizia Rusiei și a declarat că premierul rus Mihail Mișhustin și-a exprimat speranța că țara va fi candidată ”în viitorul apropiat”.

Ucraina a candidat și ea pentru a găzdui World Expo 2030. Țara gazdă a va fi aleasă de cele 170 de state membre ale BIE la sfârșitul anului 2023.

Odesa, orașul-port sudic al Ucrainei, este unul dintre cele patru orașe care au licitat pentru drepturile de găzduire. Celelalte sunt Roma, Busan în Coreea de Sud și Riad, Arabia Saudită.

Subiecte în articol: Rusia World Expo 2030 retragere
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile