Antena 3 CNN Externe Rusia pregătește o provocare în Transnistria pentru a acuza Ucraina

Rusia pregătește o provocare în Transnistria pentru a acuza Ucraina

Armata rusă ar putea recurge la provocări în regiunea transnistreană a Moldovei pentru a acuza Ucraina de „agresiune împotriva unui stat vecin”, a anunțat Statul major al Forțelor Armate din Ucraina.

de Alexandra Ionescu    |   

„Este posibil ca forțele armate ale Federației Ruse să desfășoare acțiuni provocatoare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova pentru a acuza Ucraina de agresiune împotriva unui stat vecin.

Rușii continuă să creeze un grup ofensiv de trupe care să acționeze în direcția Slobozhansky . Probabil că în zilele următoare, ocupanții vor încerca să reia ofensiva.

În plus, armata rusă continuă să antreneze și să trimită personal, arme și echipamente pentru a participa la ostilitățile din Ucraina.

Armele și echipamentele militare sunt pregătite la punctul de desfășurare permanentă a celei de-a 60-a brigăzi separate de infanterie motorizată (Monastyryshche) a armatei a 5-a integrală a districtului militar de Est.

Este probabil ca aceste arme să fie mutate pe teritoriul ocupat temporar al regiunii Donețk”, se arată în comunicatul Statului Major, potrivit Pravda.

Pe de altă parte, Ucraina avertizează că 

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben