Antena 3 CNN Externe Rusia pregătește un atac naval uriaș. A fost surprinsă construirea prezenței navale în largul Mării Negre

Rusia pregătește un atac naval uriaș. A fost surprinsă construirea prezenței navale în largul Mării Negre

Rusia se pregătește să lanseze un atac major asupra portului Odesa. Un videoclip a surprins construirea prezenței navale în largul Mării Negre.

de Andreea Ştefan    |   

Rusia a menținut o presiune persistentă asupra sudului Ucrainei, încercând să-și extindă controlul asupra marilor orașe portuare precum Herson și Odesa.

S-a confirmat că Herson a căzut sub controlul Rusiei după zile de atac constant, iar Odesa se așteaptă acum să fie următoarea țintă a rușilor.

Filmările distribuite online au arătat o creștere semnificativă a prezenței navale în Marea Neagră, semnalând un potențial atac.

Doctorandul Rob Lee, cu studii de război, a distribuit videoclipul pe Twitter, scriind: ”Videoclip din vestul Crimeei care arată o mare parte din gruparea navală a Rusiei în Marea Neagră.

Cel puțin 12 nave pot fi văzute în videoclip.

Potrivit rapoartelor locale, acumularea în largul coastei a împins forțele de apărare ucrainene să plaseze mine pe litoralul Odesei.

Videoclipul vine pe fondul unor rapoarte contrastante despre soarta portului Herson.

Ministerul rus al Apărării a susținut miercuri că Herson este controlat de ruși. Dar un consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, a răspuns că forțele ucrainene au continuat să apere portul de la Marea Neagră, cu aproximativ 250.000 de oameni.

Forțele Moscovei încă nu au răsturnat guvernul de la Kiev, dar se raportează că mii de oameni au murit sau au fost răniți și mai mult de un milion de oameni au fugit din Ucraina, pe fondul celui mai mare atac asupra unui stat european din 1945, potrivit Express.

Înaintarea Rusiei asupra capitalei Ucrainei a înregistrat puține progrese în ultimele trei zile, iar orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol rămân în mâinile ucrainene, potrivit informațiilor militare britanice.

Cel mai recent raport de informații militare al Ministerului britanic al Apărării a spus că Rusia nu a făcut progrese prea mari spre Kiev și a remarcat că orașele Harkov, Cernihiv și Mariupol rămân în mâinile ucrainene.

Actualizarea spunea: ”Corpul principal al marii coloane rusești, care avansează spre Kiev, rămâne la peste 30 km de centrul orașului, fiind întârziat de rezistența fermă a Ucrainei, defecțiuni mecanice și congestionare. Coloana a făcut progrese puțin vizibile în peste trei zile”.

Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina Odesa
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion