”Am convenit cu americanii asupra unei misiuni comune pe Venus”, a spus Rogozin într-un interviu pentru canalul YouTube Soloviov Live.
”Venus a fost considerată în mod tradițional planeta rusă. Prima navă spațială care a aterizat acolo a fost sovietică", a spus el, adăugând: "vom avea o misiune acolo, se numește Venera-D, este o misiune comună ruso-americană”, a explicat acesta, potrivit agenției de presă a Rusiei, Tass.
El a explicat că această operațiune comună are mai multe avantaje. Va ajuta la simplificarea acestei sarcini din punct de vedere economic, tehnologic și științific.
”Este mai ușor să rezolvăm împreună astfel de probleme, folosind talentele oamenilor de știință și, în același timp, va fi mai simplu din punct de vedere economic și mai fiabil în ceea ce privește funcționarea tehnologiei și așa mai departe. Prin urmare, SUA este, de asemenea, interesată în acest lucru”, a spus Rogozin.
Planeta Venus are dimensiuni asemănătoare Terrei, dar este acoperită de nori denși. Temperaturile de la suprafaţa ei sunt foarte riddiate, ajungând la câteva sute de grade Celsius, din cauza unui efect de seră dezastruos.
La mijlocul lunii mai, directorul științific al Institutului de Cercetare Spațială din Rusia, Lev Zeleny, a declarat că Rusia va dezvolta un nou program de explorare a lui Venus, care ar include trimiterea a cel puțin trei vehicule de cercetare pe planetă. Potrivit acestuia, prima expediție din cadrul programului va fi „Venera-D” planificată pentru sfârșitul anilor 2020.