Pare că sunt comunicaţiile piloţilor ruşi cu baza. Limbajul este codat, însă sunt elemente clare cu referire la drona americană, a arătat Mihai Gâdea.
Administraţia de la Moscova a negat acuzaţiile Washingtonului privind o coliziune a unui avion de vânătoare al Rusiei cu o dronă militară americană deasupra Mării Negre, recunoscând însă manevrele de interceptare.
Ministerul Apărării rus a transmis că cele două avioane ale sale nu au venit în contact cu drona americană care s-a prăbuşit mai devreme în Marea Neagră, susţinând că această cădere s-a datorat "manevrării bruşte".
"În urma unei manevre brutale (...) drona MQ-9 a început un zbor necontrolat cu pierdere de altitudine şi a lovit suprafaţa apei".
"Piloţii ruşi nu au folosit armamentul de la bord, nu au venit în contact cu UAV (aeronava fără pilot) şi au revenit în siguranţă la aerodromul de bază", a indicat ministerul rus.
Citeşte şi: Un avion de luptă al Rusiei a intrat în coliziune cu o dronă a SUA deasupra Mării Negre
Potrivit unor surse, ruşii ar fi reuşit să recupereze bucăţi din drona americană doborâtă.
Iată conversaţia dintre piloţii ruşi ce ar fi recuperat bucăţi din dronă:
Înregistrarea dată publicităţii de autorităţile ruse face referire la o treabă care a eşuat!
Dronă americană, lovită intenţionat de un avion de vânătoare Su-27 (Suhoi) deasupra Mării Negre
O dronă americană MQ-9 Reaper ar fi fost lovită intenţionat, astăzi, de un avion de vânătoare Su-27 al Forţelor Aeriene ale Rusiei, deasupra Mării Negre.
Potrivit CNN, drona se afla în zona apelor internaţionale ale Mării Negre atunci când a fost interceptată de două avioane de vânătoare ruseşti. Unul dintre avioane ar fi zburat în faţa dronei şi ar fi descărcat intenţionat combustibil pe aceasta.
De asemenea, cel de-al doilea avion de vânătoare rusesc ar fi lovit intenţionat partea din spate a dronei, acolo este situată şi elicea, motiv pentru care drona s-ar fi prăbuşit.