Antena 3 CNN Externe Rusia anunță că a avansat în Donețk, după ce Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea

Rusia anunță că a avansat în Donețk, după ce Ucraina a bombardat portul Kerci din Crimeea

de Adrian Iclozan    |   

Armata ucraineană a confirmat, vineri, că a efectuat un atac asupra unui debarcader al portului Kerci din Crimeea ocupată, relatează Agerpres, care citează Reuters și EFE.

Informații despre atacul ucrainean au apărut pe parcursul zilei de vineri, fără a fi imediat confirmate oficial de Kiev.

De astă dată, operațiunea a fost semnalată de purtătorul de cuvânt al Comandamentului sudic al armatei ucrainene, Serghei Bratciuk, care a menționat pe Telegram un "atac nocturn în Crimeea".

Conform informațiilor din presa locală, locuitorii din Sevastopol, Simferopol şi Kerci au auzit explozii în jurul orei locale 03:30, iar podul Kerci, care leagă peninsula ocupată de teritoriul Rusiei, a fost închis circulației între orele 02:00 şi 07:00 dimineața.

Ministerul rus al Apărării susține că acest atac ucrainean a vizat chiar podul Kerci și a adăugat că apărarea antiaeriană ar fi doborât 12 rachete americane ATACMS care se îndreptau spre obiectivul menționat.

La rândul său, armata ucraineană a comunicat că atacul din Crimeea a vizat și o ambarcațiune în zona orașul Ciornomorsk din partea de vest a Crimeei. Armata rusă a confirmat acolo un atac cu drone acvatice.

Trupele ruse își continuă avansul în Ucraina

În Ucraina, forțele Moscovei și-au continuat înaintarea în regiunea Doneţk din estul Ucrainei, în pofida ofensivei surpriză lansate de armata ucraineană în provincia rusă Kursk, arată surse locale.

Autoritățile districtului ucrainean Pokrovsk au declarat, vineri, că inamicul a ajuns la doar zece kilometri și jumătate de acest obiectiv şi au cerut din nou populației să evacueze zona.

Șeful administrației regionale, Volodimir Zamotaev, a calificat situația drept "amenințătoare".

Orașul Pokrovsk avea înainte de război aproximativ 60.000 de locuitori, notează presa internațională.

Trupele ruse continuă să înainteze şi pe o altă axă a frontului în Doneţk, în direcția orașului Kramatorsk, situat la circa 80 de kilometri nord-est de Pokrovsk.

Rușii au revendicat acolo ocuparea satului Serghiivka, situat la doar zece kilometri de Kramatorsk.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile