Antena 3 CNN Externe Rusia amenință SUA: „Vom da un răspuns adecvat. Dacă permit Ucrainei să ne atace vom folosi arme și mai puternice”

Rusia amenință SUA: „Vom da un răspuns adecvat. Dacă permit Ucrainei să ne atace vom folosi arme și mai puternice”

de Bianca Chirilă    |   

Rusia va considera Statele Unite ale Americii şi aliaţii lor ca fiind participanţi în războiul din Ucraina şi Moscova va folosi arme mai puternice în cazul în care Occidentul va permite Kievului să folosească arme cu rază lungă de acţiune pentru atacuri în profunzimea teritoriului rus, a declarat miercuri un important legislator rus, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Kremlinul a afirmat miercuri că Rusia va da ceea ce a numit drept un „răspuns adecvat” în cazul în care SUA permit Ucrainei să atace în profunzime teritoriul rus cu rachete ATACMS, cu rază lungă de acţiune.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, Washingtonul pare să fi luat deja o decizie în acest sens.

„Orice decizie de acest gen luată de Occident (...) este dovada suplimentară a caracterului justificat, necesar şi fără alternativă al operaţiunii speciale din Ucraina”, a adăugat Peskov.

De asemenea, Viaceslav Volodin, preşedintele Dumei de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, spune că SUA, Germania, Franţa şi Marea Britanie „devin părţi în războiul din Ucraina”.

„Toate acestea vor duce la faptul că ţara noastră va fi nevoită să răspundă prin utilizarea de arme mai puternice şi distructive pentru a-şi proteja cetăţenii”, a adăugat politicianul rus.

Întrebat, marţi, dacă Statele Unite vor ridica restricţiile respective, preşedintele american, Joe Biden, a declarat că administraţia sa „lucrează acum la acest lucru”.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile