Antena 3 CNN Externe Rusia amenință statele din Occident cu "scăderea relațiilor diplomatice"

Rusia amenință statele din Occident cu "scăderea relațiilor diplomatice"

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Moscova evaluează o posibilă scădere a nivelului relațiilor sale diplomatice cu Occidentul, invocând o implicare tot mai mare a Statelor Unite și a aliaților lor în războiul din Ucraina, transmite Agerpres.

Potrivit sursei citate, autoritățile ruse încă nu au luat o decizie în acest sens.

"Problema reducerii nivelului relațiilor diplomatice este o practică standard pentru statele care se confruntă cu manifestări neprietenoase sau ostile", a declarat  purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, întrebat despre posibilitatea unei astfel de acțiuni.

"Din cauza implicării tot mai mari a Occidentului în conflictul din Ucraina, Federația Rusă nu poate să nu ia în considerare diverse opțiuni pentru a răspunde unei astfel de intervenții occidentale ostile în criza ucraineană", a continuat el.

Anterior, într-un interviu acordat cotidianului Izvestia, ministrul adjunct de Externe, Serghei Riabkov, a spus că țara sa nu exclude o scădere a nivelului relațiilor diplomatice cu unele țări occidentale, în cazul în care acestea nu-și vor schimba abordarea "rusofobă" în relațiile lor Moscova.

Afectate după anexarea Crimeei în 2014, relațiile dintre Rusia și Occident s-au deteriorat și mai mult după ce trupele Moscovei au invadat Ucraina, în februarie 2022.

Rusia susține că desfășoară în Ucraina o "operațiune militară specială", în timp ce Kievul și aliații săi vestici acuză că este vorba despre o agresiune imperialistă, menită să repună Rusia în ecuația globală de putere cel puțin la nivelul la care era fosta URSS.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Armata lui Kim Jong Un a fost la un pas să îşi distrugă capitala