Antena 3 CNN Externe Rusia acuză NATO şi Occidentul că au ajutat Ucraina să o atace: „Fără ei, Kievul nu s-ar fi aventurat pe teritoriul nostru”

Rusia acuză NATO şi Occidentul că au ajutat Ucraina să o atace: „Fără ei, Kievul nu s-ar fi aventurat pe teritoriul nostru”

de Bianca Chirilă    |   

Consilierul prezidenţial rus Nikolai Patruşev a declarat vineri că NATO şi Occidentul au fost direct implicate în planificarea atacului Ucrainei asupra regiunii ruse Kursk, relatează Reuters, potrivit Agerpres.

Patruşev a afirmat, într-un interviu pentru ziarul Izvestia, că declaraţiile Statelor Unite potrivit cărora nu au fost implicate în atac nu sunt adevărate.

„Operaţiunea din regiunea Kursk a fost planificată, de asemenea, cu participarea NATO şi a serviciilor speciale occidentale. Declaraţiile conducerii americane că nu a fost implicată în crimele Kievului din regiunea Kursk nu sunt adevărate... Fără participarea şi sprijinul său direct, Kievul nu s-ar fi aventurat pe teritoriul rus”, a mai spus Patruşev.

Casa Albă a afirmat că Ucraina nu a notificat-o în prealabil în legătură cu incursiunea sa şi că Washingtonul nu a fost implicat în operaţiune.

Ministerul rus al Apărării a publicat imagini care arată arme americane pe teritoriul rus Kursk. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile