Antena 3 CNN Externe Rusia acuză Moldova că va găzdui avioane F-16 pentru Ucraina. Chișinăul: Ministerul rus de externe se informează din știri false

Rusia acuză Moldova că va găzdui avioane F-16 pentru Ucraina. Chișinăul: Ministerul rus de externe se informează din știri false

de Adriana Duţulescu    |   

Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei Republicii Moldova la Moscova a fost convocat, marți, la ministerul de externe de la Moscova, fiind informat că discuțiile vor viza „informațiile din presă privind intenția Republicii Moldova de a găzdui avioane F-16 pentru Ucraina”, se arată într-un comunicat al Ministerului de Externe de la Chișinău.

MAE de la Chișinău a emis un comunicat de presă în care susține că ministerul de rus de externe se informează din știrile false din mediul online și solicită autorităților de la Moscova să se informeze despre Republica Moldova din surse oficiale.

Așadar, Republica Moldova nu găzduiește și nu va găzdui arme și echipament militar, inclusiv avioane destinate Ucrainei. Republica Moldova este un stat neutru și instituțiile ei vor respecta în continuare principiul neutralității. În acest context, MAE reamintește că singura țară care menține ilegal trupe și muniții pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul autorităților, este Federația Rusă” se notează în comunicatul Ministerului de Externe, citat de Deschide.md și tv8.

„Republica Moldova este un stat neutru și instituțiile ei vor respecta în continuare principiul neutralității. În acest cotext, MAE reamintește că singura țară care menține ilegal trupe și muniții pe teritoriul Republicii Moldova, fără acordul autorităților, este Federația Rusă.


Republica Moldova este un stat democratic cu mecanism decizional transparent. Astfel, toate deciziile autorităților Republicii Moldova sunt reflectate și anticipate pe resursele sale oficiale, prin urmare recomandăm ministerului de externe rus să se informeze despre Moldova din surse oficiale”, se arată într-un comunicat al ministerului de Externe de la Chișinău. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile