Antena 3 CNN Externe Rusia spune că Ucraina a bombardat masiv, cu 28 de drone, o bază aeriană importantă din Volgograd

Rusia spune că Ucraina a bombardat masiv, cu 28 de drone, o bază aeriană importantă din Volgograd

de Andreea Ştefan    |   

Autoritățile ruse spun că Ucraina a lansat un alt atac masiv cu drone asupra teritoriului rus în cursul nopții de joi spre vineri, printre ținte numărându-se un aerodrom militar din Volgograd. 

În total, 28 de drone lansate de Ucraina au fost doborâte deasupra teritoriului rus, a declarat Ministerul rus al Apărării, adăugând că treisprezece dintre aceste drone au fost doborâte deasupra regiunii Volgograd din sud-vestul Rusiei.

Potrivit guvernatorului regional Andrei Bocharov, un incendiu a izbucnit la o instalație a Ministerului Apărării după ce o dronă ucraineană a fost doborâtă. Serviciile de pompieri se luptau cu flăcările la fața locului, a adăugat Bocharov pe canalul său oficial Telegram.

Înregistrarea video geolocalizată de CNN a arătat fum gros ridicându-se în apropierea orașului Marinovka din regiunea Volgograd, la aproximativ 480 de kilometri de granița cu Ucraina.

Datele de la sistemul NASA de informații privind incendiile pentru gestionarea resurselor au arătat, de asemenea, incendii la o pistă de aterizare militară în apropiere de Marinovka, în Volgograd. 

Ucraina nu a comentat încă atacul.

Mai multe înregistrări care arată explozii și incendii în regiune au apărut deja pe rețelele sociale. Informația nu a fost încă confirmată oficial de către armata ucraineană sau rusă. Potrivit Telegraph, guvernatorul rus al regiunii Volgograd, Andrei Boharov, a confirmat că a avut loc un atac asupra „localității” Marinovka.

Subiecte în articol: atac drone Ucraina Rusia Volgograd
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile