Antena 3 CNN Externe Rusia a intervenit în campania prezidențială a vicepreședintei Kamala Harris, susține Microsoft

Rusia a intervenit în campania prezidențială a vicepreședintei Kamala Harris, susține Microsoft

de Adrian Iclozan    |   

Gigantul tehnologic Microsoft a anunțat că agenţi care lucrează pentru Rusia au vizat campania candidatei democrate la președinția SUA, Kamala Harris, notează Agerpres.

"În ultimele două luni, Microsoft a observat o schimbare remarcabilă în tacticile operațiunilor de influență rusești, schimbare ce reflectă modificarea mediului politic din SUA", a declarat Clint Watts, director general al Centrului pentru Analiza Amenințărilor din cadrul Microsoft.

Potrivit sursei citate, Rusia țintește campania Kamalei Harris cu agenți care difuzează videoclipuri fabricate, menite să semene discordie și să răspândească dezinformări despre vicepreședintele SUA.

Compania de tehnologie menționează în acest sens că, la sfârșitul lunii august și în decursul lunii septembrie, a observat două grupuri rusești, cunoscute sub numele de Storm-1516 şi Storm-167, folosind montaje video concepute pentru discreditarea candidatei democrate.

Un videoclip arăta un atac al unor presupuși susținători ai lui Harris asupra unui aparent participant la un miting al lui Donald Trump.

Un alt clip, a cărui prezență online a fost, între timp, remarcată de presa intențională, a propagat informații false despre implicarea lui Harris într-un accident rutier urmat de părăsirea locului faptei.

Microsoft a menționat, totodată, că un influencer având legături cu China a creat videoclipuri care critică administrația Biden şi campania lui Harris.

"În mod colectiv, trei state, Iran, China şi Rusia, (derulează operațiuni) ce demonstrează complexitatea interferenței străine cu care se confruntă Statele Unite şi necesitatea ca publicul să rămână vigilent împotriva acestor amenințări în evoluție", a mai precizat Microsoft.

Kamala Harris l-a înlocuit pe președintele american Joe Biden în cursa pentru Casa Albă.

Biden, în vârstă de 81 de ani, s-a retras din competiția prezidențială în luna iulie, în urma unei dezbateri televizate în compania candidatului republican Donald Trump, la care prestația liderului de la Casa Albă a fost calificată drept dezastruoasă de majoritatea observatorilor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile