Antena 3 CNN Opinii Rupe Ludovic Orban PNL și se aliază cu ALDE Tăriceanu?

Rupe Ludovic Orban PNL și se aliază cu ALDE Tăriceanu?

Surse politice spun că echipa lui Ludovic Orban discută deja cu ALDE și Călin Popescu Tăriceanu pentru un soi de pol liberal în Parlament, în opoziție față de PNL, după congresul din 25 septembrie. Mesajul de mai jos pare să fie prima confirmare publică a unui aranjament anti-PNL discutat deja.

de Radu Tudor    |   

Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde alegerile de la congresul din 25 septembrie, precizând că „locul liberalilor adevărați este în ALDE”.

Dima notează că deși Orban „a comis multe greșeli față de partidul nostru”, ușa ALDE este deschisă pentru liderul PNL, notând că traiectoria „normală” a liberalilor este „una singură” – către ALDE.

„ALDE este un proiect politic deschis tuturor liberalilor din România, inclusiv lui Ludovic Orban, cel care, în trecut, a făcut multe greșeli față de partidul nostru. De la înălțimea funcției de președinte al PNL, Ludovic Orban nu a acordat ALDE respectul cuvenit în mai multe rânduri în trecut. Astăzi presupun că regretă unele decizii pe care le-a luat,scrie ziare.com

Traiectoria normală a liberalilor este una singură: către ALDE. Pentru că ALDE a rămas singurul partid liberal din România. Ne-am asumat încă de la înființare să păstrăm vie flacăra liberalismului românesc. Asta am făcut inclusiv în cele mai grele momente ale existenței partidului”, notează Cristian Dima într-un mesaj pe Facebook.

Subiecte în articol: Ludovic Orban
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Lista medicamentelor și alimentelor care dau rezultat fals-pozitiv la testul anti-drog