În 2018, Giuliani i-a trimis o scrisoare președintelui Klaus Iohannis în care a denunțat „excesele” Direcției Naționale Anticorupție, cerând amnistierea condamnaților pentru fapte de corupție.
Giuliani a trimis scrisoarea în numele grupului Freeh, o firmă de consultanță fondată de fostul director FBI Louis Freeh, care l-a plătit să lucreze în România, potrivit informațiilor obținute de Politico.
În 2018, Giuliani a refuzat să dezvăluie suma primită, iar scrisoarea este singurul document ajuns în atenția publică care îl leagă de România.
Un purtător de cuvânt al președintelui român a declarat pentru POLITICO că Iohannis nu a răspuns niciodată la scrisoare.
Luna trecută, agenții FBI au intrat în apartamentul și în biroul lui Rudy Giuliani din New York pentru a-i confisca telefoanele și computerele ca parte a unei investigații. Giuliani este suspectat că ar fi încălcat legea în activitatea sa cu entitățile străine, inclusiv în ceea ce priveșe Legea de Înregistrare a Agenților Străini.
Giuliani a susținut însă că „nu a reprezentat niciodată un cetățean străin” și specificat că în contractele sale este menționat faptul că nu va face lobby pentru entitățile străine și nici nu le va reprezenta.
Firma de consultanță Frreh se leagă și de Gabriel ”Puiu” Popoviciu, magnatul român condamnat la șapte ani de închisoare pentru fraudă în afaceri imobiliare.
Acesta a angajat compania în 2016 pentru a verifica probele împotriva sa. Grupul Freeh a constatat „numeroase deficiențe de fapt și de drept” în cazul legal care a condus la condamnarea sa.