Constantin Aniculăiesei se laudă acum cu un solar bine dotat, din care speră să iasă în curând pe piaţă cu o producţie frumoasă de tomate.
"Cea mai mare parte a producătorilor reinvestesc în tehnologie de ultimă generaţie, vorbim de temperatură şi umiditate controlată printr-un computer aflat într-un birou tehnic, cu o centrală care asigură o temperatură constantă pe toată perioada de vegetaţie a tomatelor", a declarat Cristina Delibaş, directorul Direcţiei Agricole Botoşani.
Citeşte şi: Fabrica de brânzeturi de la Reghin, locul unde se produce celebra telemea de Ibăneşti
Scumpirile din ultima vreme, însă, au fost uriaşe, astfel că producătorii nu îndrăznesc să se gândească la profit. Speră ca roşiile să le poată vinde măcar la preţul de anul trecut.
"Anul trecut am început cu 20 de lei, dar asta a ţinut o perioadă, după care, dacă ţine producţia, (n.r. preţul) va fi undeva în jur de 10 lei. Interesul este să le vindem şi la urmă tragem linie: dacă mai punem sau nu mai punem. S-au scumpit şi seminţele, şi energie, şi substratul, cineva trebuie să suporte", a declarat Constantin Aniculăiesei, un legumicultor din Botoşani.
Aproape 22.300 de solicitări au fost centralizate de Direcţiile Judeţene din ţară până la începutul lunii pentru programul Tomata, în creştere cu 20 de procente faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.