Antena 3 CNN Externe Diaspora Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania” a ieșit din închisoare. Este considerat pericol public și monitorizat permanent

Românul desemnat „cel mai frumos bărbat din Germania” a ieșit din închisoare. Este considerat pericol public și monitorizat permanent

de Daniela Chihaia    |   

Românul care a fost odată desemnat cel mai mai frumos bărbat din Germania a fost eliberat din închisoare săptămâna aceasta, după ce a petrecut după gratii 7 ani pentru tentativă de omor. Adrian Ursache, care are acum 49 de ani, a împușcat un polițist în gât, în timp ce forțele de ordine voiau să-l evacueze din locuință.

[GAL layout="5"]

Adrian Ursache este considerat a fi extrem de periculos și este monitorizat constant de aproximativ 80 de ofițeri de poliție, potrivit Berliner Zeitung, după ce a amenințat că se va răzbuna pe toți funcționarii din justiție care l-au trimis în închisoare, pe directorul penitenciarului și pe persoanele care locuiesc acum în fosta lui locuință.

Născut la Câmpulung Moldovenesc, județul Suceava, Adrian Ursache era stabilit în Germania în 1998, când a câștigat titlul de „Mister Germania”. A urmat apoi o carieră de model, iar în 2003 s-a căsătorit cu Sandra, fostă „Miss Germania”, ocazie cu care a renunțat la showbizz și s-a lansat în antreprenoriat, având afaceri în domeniul energiei solare și telefoniei mobile. 

Se pare că nu a avut prea mare succes în afaceri și a acumulat datorii. 

În 2014, românul s-a autoproclamat „rege” și a fondat propriul regat, „Königreich Ur” (Regatul Ur), în Reuden, localitatea lui de reședință din Saxonia-Anhalt. Și-a declarat proprietatea stat independent și a refuzat să mai plătească taxe și impozite, acumulând o datorie de aproximativ 160.000 de euro către statul german.

De asemenea, serviciile de informații l-au suspectat pe Ursache că este membru al Mişcării extremiste „Cetăţenii Reich-ului”, care nu recunoaşte statul german, însă românul a negat orice asociere în acest sens.

În acest context, pe data de 25 august 2015, poliţia a încercat evacuarea lui din locuinţă, iar Ursache a împuşcat un ofiţer.

În 2017 a fost condamnat la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile