Antena 3 CNN Actualitate Social Românii fac față cu greu cheltuielilor lunare. Orășenii au probleme cu întreținerea, sătenii cu facturile la curent

Românii fac față cu greu cheltuielilor lunare. Orășenii au probleme cu întreținerea, sătenii cu facturile la curent

de Ioana Ciobanu    |   

Două din zece familii din România nu îşi pot plăti la timp cheltuielile lunare. Întreţinerea, ratele sau facturile constituie o adevărată povară pentru mulţi români. Rezultatele unui studiu al Institutului Naţional de Statistică arată că mai bine de un sfert din gospodăriile din ţară au restanţe la întreţinere, când vorbim de cele de la oraş, şi întârzieri de plată pentru energia electrică în ceea ce priveşte familiile din mediul rural. 

Cheltuielile de zi cu zi apasă greu pe bugetul românilor, care au tot mai des întârzieri când vine vorba de plata obligaţiilor lunare.

Cele mai frecvente restanţe sunt cele la întreţinere, iar conform ultimului studiu realizat de INS, aproape 80% din populaţia care trăieşte în mediul urban se loveşte de această problemă. În mediul rural, 75% dintre oameni întârzie să îşi plătească facturile aferente energiei electrice.

În ceea ce privește ratele, acestea sunt plătite cu prioritate de români, fiind înregistrate întârzieri foarte mici.

Adrian Negrescu, analist financiar: Motivul? Salarii mici, prețuri din ce în ce mai mari. Suntem singura tară din UE unde o familie cu 2 copii da aproape trei sferturi din bani pe mancare, intretinere si celelalte facturi esentiale in viata de zi cu zi.

Studiul arată că 2 din 10 familii nu pot plăti la timp cheltuielile de zi cu zi, în timp ce 4 din 10 gospodării, deşi le plătesc la timp, afimă că suportă cheltuielile cu greu.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile