Antena 3 CNN Actualitate Social Românii divorțează pe bandă rulantă: În medie, 55 de cupluri se despart oficial, în fiecare zi

Românii divorțează pe bandă rulantă: În medie, 55 de cupluri se despart oficial, în fiecare zi

de Silviana Baicu    |   

Mariajul este tot mai puţin pe gustul românilor, iar informaţiile sunt susţinute, evident şi de date oficiale. Potrivit Institutului Naţional de Statistică, numărul căsătoriilor a mai mic cu 15% anul trecut faţă de 2022. Şi, în timp ce unii preferă să nu se căsătorească deloc, alţii, căsătoriţi deja, ajung din ce în ce mai des la divorţ.

Mai exact, 10.000 de cupluri au divorţat în România, în primele 6 luni ale acestui an. Iar, în majoritatea cazurilor, despărţirea vine după nici 10 ani de convieţuire.

Ca o comparaţie, să ştiţi, tot datele ne arată că cel mai des divorţează bărbaţii între 45 şi 49 de ani şi femeile între 35 şi 39 de ani. Iar cei mai mulţi români care iau decizia separării trăiesc la oraş.

Datele s-au modificat şi la nivel european. Ultimele rapoarte arată că rata divorţurilor din Uniunea Europeană s-a dublat în ultimii ani.

Anul trecut, cele mai mari rate de separare la nivel european s-au înregistrat în Lituania, Letonia şi Suedia, iar cele mai mici în Malta şi Slovenia.

Subiecte în articol: divort mariaj
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile