Antena 3 CNN Actualitate Românii care vor să își schimbe distribuitorii de gaze sau electricitate trebuie să aibă mare grijă. Ar putea plăti prețuri exorbitante

Românii care vor să își schimbe distribuitorii de gaze sau electricitate trebuie să aibă mare grijă. Ar putea plăti prețuri exorbitante

Românii care vor să îşi schimbe distribuitorii de electricitate sau de gaze naturale trebuie să fie foarte atenţi la toate clauzele trecute în contract. 

Aşa zisele oferte pe care unii distribuitori le prezintă în primele luni se pot dovedi adevărate capcane. Astfel că, după perioada de graţie, costurile pot creşte şi de câteva ori peste cele pe care oamenii le plăteau iniţial.

Preţurile diferă mult în funcţie de zonă. În Satu Mare, de exemplu, factura de gaz pentru o casă, ajunge să fie şi de aproape şase ori mai mare decât în Piatra Neamţ. O discrepanţă pentru care există mai multe explicaţii: multe firme private nu includ în preţul afişat clienţilor costurile de transport şi de stocare a gazului. Asta poate însemna o factură cu surprize neplăcute. 

Preţul pe kilowat este de 0,118 şi un abonament de 15 bani pe zi. Atenţie, că la preţul acesta nu se adaugă şi tarifele de transport şi distribuţie.

Dacă concurenața este deformată, clientul se poate trezi în situații în care prețul gazului poate fi crescut. 

O astfel de situaţie a avut loc în urmă cu doar câteva zile în Ilfov. Aproape şase mii de familii s-au trezit cu facturile dublate la gaz după ce au schimbat furnizorul. ANRE spune că cearcetează acum acest caz pentru a vedea dacă societatea e de vină sau dacă oamenii au semnat fără să fie atenţi la clauze.

Subiecte în articol: romani gaze
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion