Meteorologii au emis o avertizare Cod roşu vizând ploi torenţiale în seara zilei de marți, pentru mai multe zone din județul Caraş-Severin. În București este Cod portocaliu de furtună. Ploile au făcut ravagii şi în Caransebeș.
În București se anunță averse torențiale care vor acumula peste 25...30 l/mp, descărcări electrice și intensificări ale vântului. Autorităţile au emis mesaj RO-ALERT prin care avertizează populaţia cu privire la fenomenele meteo.
[GAL layout="5"]Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM, a explicat la Antena 3 CNN, care este situaţia în acest moment şi la ce să ne așteptam în perioada următoare.
"Într-adevăr, deasupra Bucureștiului s-a dezvoltat o celulă foarte activă. Plouă puternic mai ales pe partea de vest a orașului, mai puțin în sud, dar fenomenul este în desfășurare. Sunt zone în care s-au acumulat deja 30-40l/m² o cantitate foarte mare și este posibil ca ploaia să mai continue cel puțin jumătate de oră.
Citeşte şi: Furtună violentă în Hunedoara. Peste 100 de maşini sunt blocate în zona Câmpul lui Neag
Rămâne în vigoare în vigoare codul de instabilitate pentru toate zonele de deal și de munte, dar instabilitate pe arii mici în orele următoare mai este posibilă cam peste tot în țară, iar zilele viitoare vor continua în același scenariu de instabilitate și pe de altă parte cu temperaturile în creștere din partea de sud-est a teritoriului.
În unele cartiere orice supliment poate însemna un grad ridicat de risc. Deci atenție foarte mare în următoarele 2-3ore. Zonele cele mai sensibile în momentul de față sunt Bucureștiul și Caransebeș.
Citeşte şi: Atenționări meteo imediate: Cod roșu și portocaliu de ploi și vijelii. Lista localităților afectate
Dar rămân toate zonele de deal și de munte în cod galben, peste care mai este posibil să apară pe durate scurte, mesaje portocalii. E posibil ca în București, în această seară, căderile de apă să fie într-atât de semnificative încât să avem ceea ce nu mai inundat. Fenomenul este în desfășurare", a spus Florinela Georgescu, director de prognoză în cadrul ANM, la Antena 3 CNN.
Pompierii au fost chemați să scoată apa din două curți în Caransebeș, de pe o stradă din municipiul Caransebeș, inundată pe o lungime de circa 50 metri și pentru decolmatarea unui podeț în Caransebeș. S-au inundat, de asemenea, o pivniță din satul Târnova și din curtea unei case din Reșița.
Pe ruta Grădiștea de Munte - Costești au rămas blocate din cauza aluviunilor, 13 autoturisme în care se aflau 26 de adulți și 10 copii. Drumul a fost eliberat pe un sens de mers și toate autoturismele și-au continuat deplasarea spre Orăștie.