Antena 3 CNN Actualitate România devine al 15-lea membru STRIKFORNATO | Ce face Forța pentru Sprijin și Lovire a NATO 

România devine al 15-lea membru STRIKFORNATO | Ce face Forța pentru Sprijin și Lovire a NATO 

România a devenit al 15-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al NATO, STRIKFORNATO.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Evenimentul are loc la începutul anului în care se împlinesc două decenii de la aderarea țării noastre la Alianța Nord-Atlantică.

Cu această ocazie, Șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a participat astăzi la Oeiras, în Portugalia, la ceremonialul de ridicare a drapelului național al României la sediul Comandamentului Forței pentru Sprijin și Lovire a NATO, STRIKFORNATO, informează MApN.

Sursa citată adaugă că viceamiralul Panait a avut o întâlnire bilaterală cu omologul său din Portugalia, amiralul Henrique Eduardo Passalaqua de Gouveia e Melo, pe parcursul căreia s-au discutat aspecte legate de consolidarea cooperării dintre Forțele Navale Române și cele ale Portugaliei.

Parteneriatul dintre Forțele Navale Române și STRIKFORNATO a început în urmă cu mai bine de un an, inclusiv prin participarea cu ofițeri la activitățile și misiunile executate de Comandamentul Aliat Întrunit, în zona de responsabilitate a NATO.

STRIKFORNATO reprezintă Comandamentul Aliat Întrunit, cu accent pe domeniul maritim, care înglobează capabilități cu capacitate foarte ridicată de lovire, precum grupuri de luptă de portavioane, grupuri expediționare și grupuri de lovire formate din crucișătoare, distrugătoare și fregate.

Foto: vânătorul de mine "Ion Ghiculescu" din dotare Forțelor Navale Române

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile