Antena 3 CNN Dezvoltăm România Sustenabil "România Sălbatică" în clasă și acasă. Dezvoltăm România Sustenabil

"România Sălbatică" în clasă și acasă. Dezvoltăm România Sustenabil

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Oamenii mai aproape de natură - este o țintă pe care România și-o propune pentru a schimba relația pe care o avem acum cu natura și cu modul în care o protejăm. Avem nevoie de o natură cât mai puțin afectată de activitățile noastre.

BCR investește în proiecte care asigură un viitor sustenabil, iar acum aduce România Sălbatică în școlile din România. Aplicația poate fi descărcată gratuit pe telefon și pe tabletă.

Dan Dinu, inițiator proiect, președinte Asociația România Sălbatică: ”Înveți prin joacă, înveți lucruri foarte foarte interesante doar răspunzând la niște întrebări. Este, dacă vreți, ceva ce făceam și eu în copilărie, dar într-un mod mult mai rudimentar, cu o foaie de hârtie în brațe și cu colegii din clasă.”

România Sălbatică a luat ființă în urmă cu 14 ani, iar printre proiectele de succes se evidențiază cel mai amplu documentar despre natura României, lansat în 2021 și multi-premiat la numeroase festivaluri naționale și internaționale.

Dan Dinu, inițiator proiect, președinte Asociația România Sălbatică: ”Este utopic să credem că putem să fim vreodată departe de natură. Dacă nu conservăm lucrurile astea naturale și dacă nu avem mai multă grijă de biodiversitate, pierderea pe care o s-o avem o să fie una care poate o să fie extrem extrem de greu de adus înapoi.”

Roxana Marcu, Specialist CSR și Educație Financiară, BCR: ”BCR susține inițiativele care aduc natura mai aproape de oameni. Asta facem prin aplicația România Sălbatică, aducem în sălile de clasă sau în casele românilor, parcurile naturale, frumusețile din Delta Dunării sau să explorăm Marea Neagră împreună.”

Una dintre demonstrații a fost făcută elevilor care se pregătesc de primul mare examen din viață, cei de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială I. A. Bassarabescu din Ploiești. Elevii au descarcat aplicatia gratuit pe telefon și pe tablete.

Roxana Marcu, Specialist CSR și Educație Financiară, BCR: ”Cred că este important pentru că tinerii sunt tot timpul cu telefonul în mână, și-atunci trebuie să ajungem cu lucrurile astea la ei și pe acest canal.”

Aplicația este  interactivă, iar copiii și adulții pot găsi acolo conținut video și fotografii, ca noutate la relansare cuprinde quiz-uri care să le stârnească dorința de cunoaștere. Cu ajutorul fotografiilor prezente în cadrul aplicației, copiii pot avea o imagine mai clară asupra zonelor respective, iar acest lucru îi ajută să-și dezvolte capacitatea de a descrie diverse locuri.

Andreea Claudia Matei,  director Școala Gimnazială Ion Alexandru Basarabescu, Ploiești: ”Au fost întotdeauna interesați de ieșirile în natură. Acum cred că vor fi și mai interesați pentru că cu siguranță o să-i fascineze imaginile și locurile pe care le vor vedea în aplicația România Sălbatică. Există itemi în testele de evaluare națională, care le solicită prezentarea unor pasaje descriptive. Iar faptul că ei vizualizează aceste imagini îi ajută să formuleze enunțurile respective.”

Cu ajutorul aplicației tinerii pot găsi natura României structurată pe regiuni, Munții Carpați, Dunărea și Delta, sau Marea Neagră, și pot urmări calendarul naturii cu evenimente importante, cum ar fi migrația păsărilor. De asemenea, pot primi recomandări despre anumite specii de animale sau plante și zonele în care sunt întâlnite acestea.

  1. Aplicația România Sălbatică are aproape 10.000 de utilizatori
  2. Elevii pot descărca aplicația gratuit pe telefon și tabletă
  3. România Sălbatică este cel mai mare proiect de fotografie și film documentar dedicat naturii din țara noastră.
  4. 90 de deplasări și peste 450 de zile petrecute în teren pentru realizarea filmului documentar și a albumului de fotografie
Subiecte în articol: Dezvoltăm România Sustenabil
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile