Antena 3 CNN Sport JO 2024 România protestează la Federația Internațională și cere reanalizarea notei primite de Sabrina Voinea: ”Victimă a fost și Ana Bărbosu”

România protestează la Federația Internațională și cere reanalizarea notei primite de Sabrina Voinea: ”Victimă a fost și Ana Bărbosu”

de Georgiana Marina    |   

Comitetul Olimpic și Sportiv Român a trimis o scrisoare de protest către Federația Internațională de Gimnastică pentru reanalizarea contestației depuse de Sabrina Voinea după exercițiul la sol, potrivit unui comunicat de presă de marți. ”Victimă a fost și Ana Bărbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3”, anunță Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Scrisoarea a fost trimisă luni de Mihai Covaliu, președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român și a fost adresată direct președintelui Morinari Watanabe.

”În respectul valorilor olimpice, Comitetul Olimpic și Sportiv Român înaintează prezenta adresă prin care respectuos vă solicită să dispuneți reanalizarea de către factorii decizionali a cazului sportivei românce Sabrina Maneca Voinea referitor la punctajul acordat execuției exercițiului din finala la sol, disputată luni, 5 august 2024.

Înaintăm prezenta solicitare având la bază grija pe care Comitetul Internațional Olimpic și întreaga mișcare sportivă mondială o acordă sportivului.

Modul de apreciere a punctajului acordat și refuzul de a prezenta integral motivele/probele de respingere a contestației depusă în termenul prevăzut de regulament aduce grave prejudicii atât imagini gimnasticii internaționale dar în special afectează sportivul periclitând chiar sănătatea mentală a acestuia.

Mediatizarea cazului sportivei românce la nivel internațional, declarația publică a acesteia de a renunța la practicarea acestui sport ca urmare a deciziei de astăzi obligă moral factorii decizionali la reanaliză, fundamentare și comunicare a deciziei finale.

Politica echilibrată și obiectivă pe care FIG o promovează ne dă încredere în soluționarea justa a cazului prezentat”, se arată în scrisoare.

”Sabrina Voinea a fost depunctată cu o zecime pentru că ar fi plecat într-o linie acrobatică cu călcâiul în afara liniei. Imaginile video și foto infirmă această teorie”, adaugă Comitetul Olimpic Român.

”În conjunctura acordării notelor și acceptării contestațiilor, victimă a fost și Ana Bărbosu, care pentru un minut și jumătate a fost pe locul 3”, potrivit sursei citate.

Camelia Voinea, mama și antrenoarea gimnastei Sabrina Maneca Voinea, a anunțat retragerea acesteia din gimnastică, după ce România a pierdut medalia de bronz la sol, la Jocurile Olimpice 2024 din Paris, în urma unei constestații făcute de echipa SUA.

 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile