Antena 3 CNN Life România, pe primul loc în lume la consumul de Gyros. Cel mai mare fan e un constănțean, care a comandat 170 de bucăți într-un an

România, pe primul loc în lume la consumul de Gyros. Cel mai mare fan e un constănțean, care a comandat 170 de bucăți într-un an

de Ioana Coman    |   

Deşi au mâncăruri delicioase precum sarmalele ori ciorba de burtă, românii sunt cei mai mari consumatori ai preparatului grecesc gyros. În clasamanentul făcut la nivel european, surclasăm capitale precum Belgrad sau Sofia. Mai mult decât atât, un român deţine recordul la consumul acestui preparat. A comandat nu mai puţin de 170 de bucăți, într-un singur an.

Gyros-ul este cel mai des comandat produs, culmea, pentru masa de seară, între orele 18:00 și 20:00, potrivit rapoartelor platformei Multi-Categorii. 

De asemenea, majoritatea comenzilor sunt plasate vinerea, iar un procent de 20% dintre cereri sunt comandate în timpul weekend-ului. 

Dacă vorbim de compoziție, gyros-ul cu carne de pui este cel mai consumat, urmat de cel de porc și mai apoi mixt. 

Datele adunate în ultimul an arată că cele mai multe comenzi de gyros sunt înregistrate primăvara, cu precădere în luna aprilie. Chiar și așa, pe 8 martie, de Ziua Internațională a Femeii, o firmă de livrări la domiciliu a înregistrat cel mai mare număr de comenzi de gyros la nivel național. 

Cel mai mare fan gyros

Există și un titlu de cel mai mare fan gyros din România. Acesta a fost atribuit unui constănțean care, în ultimele 12 luni, a comandat în total 170 de gyros. Este urmat de un sucevean, care deține recordul la cea mai scumpă comandă, de 2.000 lei.

Din cele peste 20 de țări din Europa, Asia Centrală și Africa în care platforma de livrări are activitate, România este țara cu cel mai mare consum de gyros. 

În top 10 se înscriu Bucureștiul, Oradea și Constanța, acolo unde se comandă cel mai mult gyros, surclasând capitale precum Belgrad, Sofia sau Podgorița. 

Apetitul românilor pentru gyros se evidențiază și în Europa de Sud-Est. Aici, patru din primele 10 orașe cu cel mai mare consum de gyros sunt din România, adică Bucureștiul, Oradea, Constanța și Timișoara.

 

Subiecte în articol: gyros România top
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile