Antena 3 CNN Actualitate România contribuie la dezbaterea globală despre viitorul tehnologiilor digitale: ”Educația rămâne cea mai puternică armă împotriva propagandei și manipulării”

România contribuie la dezbaterea globală despre viitorul tehnologiilor digitale: ”Educația rămâne cea mai puternică armă împotriva propagandei și manipulării”

Redacția Antena 3 CNN
1 minut de citit Publicat la 09:01 17 Apr 2024 Modificat la 09:01 17 Apr 2024

Organizat de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Informatică, sub Înaltul Patronaj al președintelui Camerei Deputaților și al premierului României, evenimentul aduce împreună la Bucureşti lideri și experți din întreaga lume pentru a discuta și modela viitorul digital al societății.

Președintele Senatului consideră că anul acesta, în contextul alegerilor, se va da o luptă între democrație și autoritarism. Acesta a mai avertizat asupra pericolului reprezentat de manipulările online și atacurile cibernetice.

”Trăim într-un context în care viitorul României depinde de digitalizare şi de integrarea sustenabilă şi sigură a noilor tehnologii.

Trebuie să investim în securitate, în educația continuă a experților, sa educăm publicul larg inclusiv copiii despre pericolele din mediul online, educația rămâne cea mai puternică armă împotriva propagandei și manipulării”, a declarat Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului.

Victor Vevera, director general ICI, susține că, în prezent, România se menține într-o zonă sigură și securizată, deși site-urile sunt atacate zilnic.

”Din punctul nostru de vedere, ca specialiști din zona de cercetare pe partea de informatică şi comunicaţii, România stă bine, ca dovadă nu au căzut, au fost funcţionale întotdeauna site-urile.ro, infrastructurile au funcţionat, deci am avut rezilienţă şi am făcut faţă cu bine atacurilor care sunt şi să stiţi că şi la noi sunt în jur 5-6 mii de atacuri pe zi”, a spus Victor Vevera, director general ICI.

Discuțiile din prima zi a Summit-ului Digital au acoperit o gamă variată de subiecte pe tema diplomației cibernetice, de la politici digitale globale până la strategii de securitate cibernetică și impactul tehnologiei asupra relațiilor internaționale.

Digital Innovation Summit Bucharest se încheie joi. 

Citește mai multe din Actualitate
» Citește mai multe din Actualitate
TOP articole