Intervențiile din cauza caniculei au fost necesare încă de dimineață, atunci când termometrele arătau deja 30°C.
Primul apel la 112 din cauza caniculei s-a înregistrat la 09:55: un bărbat a acuzat dureri de cap și amețeli, iar medicii au stabilit că nu se hidratase bine în ultimele zile.
De îngrijiri suplimentare au avut nevoie zeci de persoane din București cărora li s-a făcut rău în spațiile publice și au fost duse de urgență la spital.
Astfel de cazuri au ajuns și la Floreasca, acolo unde ambulanțele și-au făcut loc cu greu.
Specialiștii le recomandă în special bolnavilor cronici să-și ia medicația la timp și se evite să iasă din case la orele de vârf.
Medicii recomandă să se evite consumul de băuturi alcoolice, băuturi foarte dulci, băuturi cu conținut ridicat în cofeină. Aceste categorii cresc diureza, elimină apa din organism, accentuând deshidratarea, spun aceștia.
Mai multe solicitări în locurile publice au avut și angajații SMURD. Peste 50 de persoane au căzut pe stradă din cauza temperaturilor extreme.
Și cei care au venit la spital pentru tratament sau alte probleme medicale au făcut față cu greu valului de căldură.
Căldura a fost un chin, mai ales în mijloacele de transport public în comun care nu au aer condiționat.
Concluzia este una clară: totul ține de noroc, indiferent că alegem autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul, nu știi niciodată dacă vei avea parte de aer condiționat. Chiar și așa, Primăria Capitalei susține că lucrurile se vor schimba într-un an sau poate doi.
Până atunci, bucureștenii mai au de îndurat căldura sufocantă din mijloacele de transport public în comun.