Antena 3 CNN Actualitate Un grup de români a jefuit 636 de biserici din SUA. Prejudiciile se ridică la aproape 1 milion de dolari

Un grup de români a jefuit 636 de biserici din SUA. Prejudiciile se ridică la aproape 1 milion de dolari

Patru români care locuiesc în statul Florida au furat cecuri de donație din cutiile poștale ale mai multor biserici în valoare de 740.000 de dolari, a anunțat Departamentul de Aplicare a Legii din Florida.

de Adelina Miron    |   

Ionuț Răducan, 33 de ani, Marius Dumitru, 27 de ani, Marius Dumitru, 34 de ani și Panait Dumitru, 32 de ani, au fost arestați în Florida miercuri, 26 mai, fiind acuzați de conspirație pentru înșelătorie, înșelătorie, jaf, deținere ilegală de informații de identificare personală și spălare de bani.

Anchetatorii spun că românii au cheltuit banii pe mașini, mâncare și haine și au făcut tranzacții bancare de mare valoare în România.

Alți doi români cărora li se aduc aceleași acuzații, Cătălin Trandafir, 45 de ani, și Simona Trandafir, 39 de ani, sunt căutați în continuare de autorități.

Grupul infracțional de români, care avea sediul în Orlando, a jefuit mai multe biserici din statul Florida, dar și din afara acestuia, au spus anchetatorii. În total, autoritățile au identificat 636 de biserici, dintre care 355 din Florida. 

"Acest efort slab tehnologizat, dar bine organizat, de a fura sute de mii de dolari sub formă de donații de caritate trimise prin poștă, într-un moment în care donațiile ar fi fost cele mai necesare, a fost oprit", a declarat comisarul FDLE, Rick Swearingen, într-un comunicat de presă, potrivit abc news.

Grupul deținea numeroase conturi bancare pe care le folosea pentru a depune cecurile și apoi folosea bancomatele pentru a retrage numerarul.

 

Subiecte în articol: romani jaf biserici
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un val de căldură cuprinde România. ANM a emis avertizare cod galben