Antena 3 CNN Externe O româncă a câștigat Concursul Național de Design "Disello", organizat în Spania. Ce semnifică desenul ei

O româncă a câștigat Concursul Național de Design "Disello", organizat în Spania. Ce semnifică desenul ei

Românca Maia Theodora Crețu, în vârstă de 16 ani, a câștigat Concursul Național de Design de Timbre "Disello", desfășurat în Spania, cu un desen care evidențiază o problemă serioasă din prezent.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Maia Theodora Crețu are 16 ani și locuiește în orașul Huelva, Spania, de la vârsta de un an.

Până în prezent, românca a participat la numeroase concursuri de desen și a pictat peste 100 de tablouri.

Anul trecut, Maia a obținut primul loc în cadrul Concursului Național de Design de Timbre "Disello", la categoria de tineret, având o viziune cu adevărat originală.

Astfel, desenul cu care a participat la concurs se intitulează "Robot Girl" și face trimitere la dependența de tehnologie.

Citește și: O fetiţă româncă de numai 11 ani este văzută ca o "minune a baletului". Rebeca a primit burse la Paris, Cannes, Monaco şi Amsterdam

"Poate fi interpretat ca o critică la adresa utilizării excesive a telefoanelor mobile de către tineri", a spus Maia Crețu.

Mai mult, desenul ei a fost emis de Correos, compania responsabilă de furnizarea serviciilor poștale din Spania, sub forma unei ștampile cu numele și prenumele autoarei, care a fost pusă în circulație începând cu data de 16 februarie.

Românca este pasionată și de muzică, fiind, în prezent, înscrisă la Conservatorio de Huelva "Javier Perianes", unde studiază pianul.

În plus, Maia a susținut concerte ca pianistă, a regizat un scurtmetraj la vârsta de 13 ani și a interpretat diferite roluri în filme sau în piese de teatru.

Alături de Maia, categoria generală a fost câștigată de valencianul Iván Tortajada Estellés, cu titlul "Energie verde".

Expoziția desenelor realizate de cei 78 de finaliști și de cei doi câștigători va călători prin Spania, pentru a prezenta lucrările care aduc un omagiu timbrului, potrivit huelva24.com.

Subiecte în articol: romanca concurs desen timbre Spania
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile