Tatăl copilului i-a făcut plângere atât în Marea Britanie, cât și în România pentru răpire internațională, deși bărbatul nu și-a recunoscut micuțul decât după un test de paternitate.
Tribunalul București a decis în primă instanță ca băiatul de 3 ani să fie trimis în Marea Britanie, la tată, deși are cetățenie română și a locuit numai la mamă. Recursul urma să se judece în decembrie, însă femeia a fost arestată în noiembrie, imediat ce a pus piciorul în Marea Britanie, unde se dusese pentru un training.
”M-au băgat într-o celulă în care nu era decât o toaletă, o chiuvetă și un pat. Era gol în capul meu, nu puteam să cred că așa ceva se întâmplă. Nu poți aresta pe cineva fără să investighezi. Am zis că o să fie ceva temporar, că îmi vor da drumul după interogatoriu”, a povestit românca pentru Libertatea.
După ce a fost supusă mai multor abuzuri, fiind audiată fără avocat din oficiu, Diana cere acum să se reprezinte singură. Ea a explicat legislația britanică în astfel de cazuri și îl acuză pe fostul ei prieten de fals în declaratii.
”Dacă tatăl și mama nu au un domiciliu comun și nu sunt căsătoriți, copilul are domiciliul mamei. Iar dacă tatăl și mama sunt împreună, chiar și necăsătoriți, și locuiesc în aceeași casă, copilul are acel domiciliu. Fostul meu prieten a spus că el a locuit cu mine, a făcut fals în declarații, atât în Marea Britanie, cât și în România, la tribunal. De aceea, Marea Britanie și-a asumat jurisdicția în mod eronat. Și încerc să combat acest lucru din luna noiembrie încoace”, spune tânăra.
Condițiile din penitenciar sunt greu de suportat
”Sunt tot felul de persoane închise, inclusiv persoane care suferă de boli mintale. În plus, m-au băgat în grupul ”level one child protection”, unde sunt de obicei băgați criminalii de copii și pedofilii. Este un tratament absolut degradant. Fiind mamă, cum se pot gândi că aș putea să-i fac vreodată rău copilului meu sau oricărui copil?”, a spus ea pentru Libertatea.