Antena 3 CNN Politică Roman îl atacă pe Ciolacu: „Să remanieze miniştrii PSD. Pentru orice ministru liberal trebuie să discute înainte cu președintele PNL”

Roman îl atacă pe Ciolacu: „Să remanieze miniştrii PSD. Pentru orice ministru liberal trebuie să discute înainte cu președintele PNL”

de Ioana Coman    |   

Vicepreşedintele PNL Florin Roman îi atrage atenția premierului Marcel Ciolacu că poate să remanieze miniştrii PSD dacă el consideră că aceştia nu şi-au făcut treaba, însă nu poate lua decizii în numele PNL. „Reamintim PSD că nu guvernează singur”, a afirmat Roman, joi.

„Reamintim PSD că nu guvernează singur, ci se află într-o coaliţie cu PNL. E o coaliţie între egali şi nu e un partid mai presus decât altul. Marcel Ciolacu poate să remanieze miniştrii PSD dacă crede că nu şi-au făcut treaba. Pentru orice ministru liberal trebuie să discute înainte cu preşedintele PNL”, a afirmat Florin Roman, joi, într-o postare pe Facebook.

El a adăugat că „şeful PSD nu poate lua decizii în numele Partidului Naţional Liberal”.

„Doamna ministru Ligia Deca a acţionat corect şi legal odată ce a aflat despre abuzurile de la SNSPA. Dacă Marcel Ciolacu se aştepta ca ministrul Educaţiei să intervină brutal în cazul SNSPA, înseamnă că nu ştie ce înseamnă autonomia universitară stabilită prin lege. Sau că nu-i pasă de autonomia universitară”, a continuat vicepreşedintele PNL.

La rândul său, Roman a cerut demiterea ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

„În ceea ce-l priveşte pe ministrul Sănătăţii, el a gestionat slab situaţia de la Spitalul «Sf. Pantelimon». Corpul său de control a dat rateuri, iar medicii ATI sunt în grevă. Premierul Ciolacu a reacţionat ciudat în cazul ministrului Rafila: ieri l-a criticat pentru lipsa generală de implicare, iar azi l-a apărat. Dl. Ciolacu ar trebui să se hotărască dacă ministrul Rafila îşi face sau nu datoria. În mod evident, nu poţi fi ministrul Sănătăţii fără să te ocupi de problemele grave din sistem, iar în cazul Spitalului «Sf. Pantelimon» situaţia pare scăpată de sub control. Domnule Ciolacu, aşteptăm încă să îl demiteţi pe ministrul Alexandru Rafila!”, a conchis Roman.

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, joi, că românii aşteaptă de la autorităţi să nu ia decizii emoţionale: „Cred că România aşteaptă de la autorităţi, de la primul ministru, să nu ia decizii emoţionale. Dacă aş fi un prim-ministru care ar lua decizii emoţionale, presupun că aş fi schimbat-o şi pe doamna ministru Deca săptămâna trecută când a fost scandalul de la SNSPA. Mă interesează să iau deciziile corecte şi îndreptăţite în funcţie de fapte”.

Ulterior, premierul a anunțat, în ședința de Guvern, că îl va demite pe Alexandru Rafila din funcția de ministru al Sănătății „dacă apar noi probe” în dosarul de omor de la Spitalul Sf. Pantelimon. 

Subiecte în articol: marce ciolacu Florin Roman PNL PSD
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile