Antena 3 CNN High Tech Robotul umanoid Optimus, al lui Elon Musk, stârnește controverse pe internet: Oamenii cred că vocea i-a fost trucată

Robotul umanoid Optimus, al lui Elon Musk, stârnește controverse pe internet: Oamenii cred că vocea i-a fost trucată

de Mia Lungu    |   

Controversă în jurul robotului lansat de Elon Musk: vocea robotului, despre care fondatorul Tesla spune că ne poate fi "prieten", seamănă izbitor de mult cu cea umană.

Internauții se întreabă dacă filmările postate pe rețelele sociale sunt autentice sau, de fapt, un om vorbește pe fundal, în locul robotului Optimus, care va avea un preț de pornire de 30.000 de dolari.

Săptămâna trecută, Tesla a organizat un eveniment We, Robot pentru a-și prezenta noile mașini care se conduc singure, Cybercab și Robovan. De asemenea, compania a acordat o atenție considerabilă roboților săi umanoizi Optimus, care au reprezentat o parte importantă din spectacol.

În timpul evenimentului, roboții s-au amestecat în mulțime, au servit băuturi, s-au jucat cu invitații și au dansat în foișor. Cel mai uimitor lucru este că puteau chiar să vorbească. Dar, în mare parte, a fost doar de spectacol, spun cei care au participat la eveniment, dar și utilizatorii care au urmărit imaginile pe rețelele sociale. Există dovezi evidente pentru a susține aceste afirmații, spun ei, cum ar fi faptul că toți roboții au voci diferite sau că răspunsurile lor au fost instantanee, cu gesturi adecvate.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile