Antena 3 CNN Emisiuni România Inteligentă Cea mai modernă şcoală privată, după model nordic, îşi deschide porţile la Bucureşti | Elevii vor avea acces la IT şi tehnologie cu ajutorul roboţilor umanoizi

Cea mai modernă şcoală privată, după model nordic, îşi deschide porţile la Bucureşti | Elevii vor avea acces la IT şi tehnologie cu ajutorul roboţilor umanoizi

Cea mai nouă și modernă școală privată cu clase 0 - VIII, Nordic Elite School, își va începe cursurile săptămâna viitoare. Atenție, cu armată de roboți umanoizi care îi vor întâmpina pe elevi și-i vor însoți pe holuri și în clase.

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Ceea ce este într-adevăr inedit e nu numai această prezență a roboților printre elevi, ci întreaga programă școlară, care este cea aprobată de Ministerul Educației, dar updatată conform unui model nordic. În felul acesta elevii au acces și la tehnologie, dar și la școala clasică. Nu dispare manualul, deși apar foarte multe elemente ajutătoare.

O școală care pune pe primul loc aptitudinile și abilitățile individuale ale fiecărui elev

"Mă bucur că există în România inițiative de această anvergură în educație, iar această școală este cu siguranță una dintre ele. Își deschide porțiile în toamna aceasta pentru elevii din ciclul primar și gimnazial. Este o școală care pune pe primul loc aptitudinile și abilitățile individuale ale fiecărui elev, se concentrează pe dezvoltare a individuală a fiecărui elev și se mulează pe ceea ce fiecare elev știe să facă cel mai bine, pe talentele născute ale fiecăruia.

RoboHub susține dorinţa elevilor de a învăţa despre IT şi tehnologie

Un exemplu foarte bun despre nivelul la care joacă această instituție este chiar acest RoboHub pe care îl vedeți în spatele meu, cel mai mare hub de robotică din România. Sunt roboți umanoizi live size deci unu la unu la scară și cumva mi se pare că insuflă copiilor această dorință de a învăța despre IT și despre tehnologie", spune Selly, ambasador Elite Nordic School. 

"Tehnologia este din ce în ce mai prezentă în fața în viața copiilor, dar și a adulților. Și ce ne dorim noi foarte mult este ca ei să devină niște utilizatori informați de tehnologie. Din ce în ce mai mult o să vorbim despre etică în domeniul inteligenței artificiale, vorbim despre cum ne protejăm drepturile în online, ca cetățeni, iar acest lucru îl putem face doar dacă înțelegem cum funcționează tehnologia.

Noi am ales RoboHub și să lucrăm cu roboți pentru că, copiii înțeleg mult mai ușor astfel de concepte abstracte atunci când lucrează cu ceva cu mânuțele și văd ceea ce au făcut că se pune în practică.

Elite Nordic School, şcoala care integrează tehnologia în viaţa copiilor

Este un concept pe care noi îl folosim deja de câțiva ani la noi în sediu, însă asta este prima dată când ne-am mutat într-o școală tocmai pentru a vedea care sunt soluțiile pe care le putem găsi, care este cel mai bun program astfel încât să integrăm astfel de tehnologii fix în viața copiilor", a spus Ana Maria Stancu, co-fondator RoboHub. 

"Cât mai mulți copii trebuie să aibă acces la tehnologie, trebuie să fie inițiați în utilizarea tehnologiei în scopuri, bineînțeles utile, care să-i ajute la învățare, nu neapărat așa cum observăm noi astăzi foarte mulți dintre copii folosesc tehnologia pentru a sta pe telefon și a juca jocuri, îndepărtându-i tot mai mult de ceea ce trebuie să însemne educația, învățământul. Iată că astăzi, în această nouă școală inaugurată, tehnologia se îmbină cu învățatul în mod util pentru elevi", spune Ana-Loredana Predescu, deputat PUSL

"În ceea ce privește zona de gimnaziu, fără doar și poate va fi materia TIC pe care ei o au deja în curriculă, însă aici vor putea folosi instrumente foarte avansate pentru a învăța acele concepte. Mai avem de asemenea la biologie, putem să lucrăm cu ferma hidroponică și să le explicăm care sunt stadiile de creștere ale plantelor, ce tip de nutrienți au nevoie, ce este clorofila, că pot crește cu lumină artificială și de asemenea la fizică ca și un exemplu, putem să facem cu ei experimente pian cu fructe în care învață cei aia conductivitate, învață cum funcționează curentul electric și tot felul de alte de alte concepte, care altfel sunt mai un pic mai greu de înțeles", a mai spus Ana Maria Stancu, co-fondator RoboHub. 

Robotul cel mai bun coleg - şcoala viitorului se deschide la Bucureşti

"Ideea mi-a venit din faptul că apreciez că trebuie să existe un parteneriat între copii și tehnologie, să-și apropie știința și tehnica, să se împrietenească, să o domine și să o pună în slujba lor, să nu se teamă de ea, să nu devină sclavii ei, ci să devină stăpâni ei.

Roboţii vot fi zilnic între copii, se vor juca cu ei, vor participa la cursurile de robotică. O să deschidem porțile nu numai copiilor noștri, ci și copiilor care nu au posibilitatea să urmeze o școală particulară. Dar în principal acești roboți vor fi omni prezenți în viața elevilor noștri, îi vor întâmpina, îi vor însoți la clasă, îi vor însoți la la masă și se vor juca cu ei. Roboţii nu vor lua locul unor îngrijitori, ei vor fi doar prietenii copiilor", a spus Corina Dumitrescu, fondator Nordic Elite School. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile