Antena 3 CNN Politică Roberta Anastase, de profesie sociolog, e propusă de PNL la BNR. Ciucă: Are expertiză în alte domenii

Roberta Anastase, de profesie sociolog, e propusă de PNL la BNR. Ciucă: Are expertiză în alte domenii

de Robert Kiss    |   

Plenul comun al Parlamentului a votat, marţi, noua conducere executivă a Băncii Naţionale a României, cu Mugur Isărescu, guvernator al BNR, Leonardo Badea şi Florin Georgescu, viceguvernatori, iar Cosmin Marinescu, Aura Socol, Roberta Anastase, Alexandru Nazare, Csoba Balint şi Cristian Popa, membri în Consiliul de Administraţie.

Guvernatorul Mugur Isărescu îşi va continua mandatul, cu susţinerea Legislativului, printre propunerile venite din partea partidelor aflându-se consilierul prezidenţial Cosmin Marinescu şi senatorii Roberta Anastase şi Alexandru Nazare, din partea PNL şi Aura Socol, din partea PSD.

Roberta Anastase, fostă Miss România (1994) de profesie sociolog a intrat pe ultima sută de metri în grații pentru a ocupa un loc în boardul Băncii Centrale. Anastase a fost unul din foștii lideri ai PDL, a fost președinte al Camerei Deputaților, parlamentar și fost europarlamentar.

În 2010, ea a fost în centrul unui scandal public. Ea a fost acuzată că, în calitate de președinte al Camerei Deputaților, a numărat greșit voturile la legea pensiilor, fraudând astfel votul.

Înainte de plenul reunit, candidaţii pentru aceste funcţii au fost audiaţi în comisiile parlamentare de buget, finanţe şi, respectiv, de cultură. La audieri, singurul care a răspuns la întrebări a fost actualul guvernator al BNR, Mugur Isărescu. Ceilalți candidați propuși au fost validați fără să fie practic audiați.

„Roberta Anastase este alegerea bună și o recomandă întreaga activitate de europarlamentar, membru în mai multe comisii de specialitate și faptul că există o stipulare în care și cei din mediul privat, extern, pot face parte din consiliul de administrație al BNR”, a explicat președintele PNL, Nicolae Ciucă nominalizarea acesteia pentru o funcție în care nu are experiență.

Votul în plen pentru numirile membrilor în BNR, CNA şi ASF va fi secret cu buletine.

De asemenea, plenul va vacanta funcţia de membru al Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară deţinută de Aura Socol, în urma demisiei acesteia.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile