Antena 3 CNN Externe Robert Kennedy Jr. nu va apărea pe buletinul de vot din New York la alegerile prezidenţiale după ce şi-a falsificat adresa de reşedinţă

Robert Kennedy Jr. nu va apărea pe buletinul de vot din New York la alegerile prezidenţiale după ce şi-a falsificat adresa de reşedinţă

de Adrian Dumitru    |   

Robert F. Kennedy Jr, candidat independent la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, nu va putea apărea pe buletinulde vot în statul New York din cauza unei declaraţii false privind reşedinţa, a anunţat, marţi, un tribunal din acest stat american, relatează AFP, citată de Agepres.

Un tribunal din capitala statului, Albany, a decis că Robert F. Kennedy Jr. a încălcat legislaţia locală, potrivit unei decizii anunţate marţi.

Moştenitorul celebrei familii americane, care a anunţat că va contesta această decizie, s-a declarat rezident într-o cameră închiriată cu 500 de dolari pe lună de la prieteni în statul New York. Judecătoarea Christina Ryba a stabilit că RFK Jr. locuieşte la domiciliul său cu soţia, în California.

În consecinţă, pentru alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, în care Kennedy candidează în 19 din 50 de state, comisia electorală din New York nu va putea tipări buletine de vot pe numele acestui. RFK Jr. este fiul lui Bobby Kennedy, asasinat în 1968, şi nepot al fostului preşedinte John F. Kennedy, asasinat în 1963.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile