Antena 3 CNN Externe Robert Fico este ținta unei noi amenințări. Premierul Slovaciei a primit un plic prin poștă care conținea un glonț

Robert Fico este ținta unei noi amenințări. Premierul Slovaciei a primit un plic prin poștă care conținea un glonț

de Roxana Mihăiescu    |   

Robert Fico, premierul Slovaciei, a primit o scrisoare care conținea un glonț din partea unui expeditor necunoscut, a anunțat guvernul de la Bratislava, miercuri, scrie Politico. Situația a ajuns în atenția poliției.

Această amenințare are loc la câteva luni distanță după ce prim-ministrul Slovaciei a fost ținta unei tentative de asasinat.

În luna mai, în timp ce ieșea printre oameni, Fico a fost împușcat de un bărbat în vârstă de 71 de ani, chiar în fața Centrului Cultural, unde avusese loc o ședință de Guvern. 

La momentul respectiv, martorii au susținut că au fost auzite mai multe împușcături. Robert Fico a a avut două răni la braț și una în abdomen și a suferit mai multe intervenții chirurgicale.

Acum însă, serviciile secrete slovace au intrat pe fir și încearcă să descopere cine l-a amenințat din nou pe premier, potrivit sursei citate.

 

În prima sa apariție publică după atac, el a a pus tentativă de asasinat din mai pe seama opoziției.

Criticii spun că guvernul lui Fico imită modelul Ungariei, atacând presa, instituțiile anticorupție și comunitatea LGBTQ+. De asemenea, ei afirmă că premierul adoptă unele idei din discursul Kremlinului legat de războiul din Ucraina.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile