Antena 3 CNN Externe Alegeri SUA 2024 Robert F. Kennedy ia în calcul să renunțe la cursa pentru Casa Albă și să i se alăture lui Trump, care e „deschis” să-i ofere o funcție

Robert F. Kennedy ia în calcul să renunțe la cursa pentru Casa Albă și să i se alăture lui Trump, care e „deschis” să-i ofere o funcție

de Andreea Ştefan    |   

Robert F. Kennedy Jr, candidat independent la alegerile prezidenţiale care vor avea loc pe 5 noiembrie în SUA, ar urma să se retragă din cursă, a informat miercuri presa americană, care aşteaptă un anunţ în acest sens la sfârşitul săptămânii, transmite joi AFP.

Moştenitorul celebrei dinastii americane, care săptămâna aceasta beneficia de 8,7% din intenţiile de vot conform unui sondaj realizat de ziarul The Hill, este de aşteptat să îl susţină pe republicanul Donald Trump, relatează New York Times şi CNN.

Într-o competiţie care se anunţă foarte strânsă între vicepreşedinta Kamala Harris, candidată a Partidului Democrat, şi republicanul Donald Trump, votul susţinătorilor lui Robert F. Kennedy Jr s-ar putea dovedi crucial în puţinele state care vor decide soarta scrutinului, estimează analiştii.

RFK Jr, în vârstă de 70 de ani, un avocat de drept al mediului, sceptic în ceea ce priveşte vaccinurile şi cunoscut pentru răspândirea teoriilor conspiraţiei, este respins de o mare parte a clanul Kennedy.

Fiu al fostului procuror Bobby Kennedy, asasinat în 1968, şi nepot al fostului preşedinte John F. Kennedy ucis în 1963, Robert F. Kennedy Jr concurează în 19 din cele 50 de state. El s-a prezentat ca un candidat alternativ la duelul dintre Donald Trump şi Joe Biden.

Intenţiile de vot în favoarea sa au scăzut însă sub 10% în sondaje după retragerea preşedintelui Joe Biden în favoarea vicepreşedintei Kamala Harris.

Miercuri, echipa sa de campanie a indicat că va rosti un discurs vineri în statul Arizona, unde Donald Trump urmează să ţină un miting electoral în aceeaşi zi.

Donald Trump a sugerat marţi la CNN că ar fi dispus să îl lase pe Robert F. Kennedy Jr să aibă o funcţie în administraţia sa în cazul în care va fi ales preşedinte.

„Este un tip genial. Este un tip foarte inteligent", a spus Trump. „Nu ştiam că se gândeşte să se retragă, dar dacă se gândeşte la asta, cu siguranţă aş fi deschis la (această) idee (oferirea unei funcţii în administraţie - n.r.)", a adăugat el.

După ce a renunţat să participe la alegerile primare democrate, Robert F. Kennedy Jr a luat în calcul să se alăture Partidului Libertarian, după care a decis să candideze ca independent.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile