Antena 3 CNN Externe Rivalul lui Viktor Orban, în pericol să rămână fără imunitate. Procurorul șef al Ungariei a cerut acest lucru la Parlamentul European

Rivalul lui Viktor Orban, în pericol să rămână fără imunitate. Procurorul șef al Ungariei a cerut acest lucru la Parlamentul European

Procurorul șef al Ungariei a cerut Parlamentului European să ridice imunitatea de urmărire penală a principalului rival politic al premierului Viktor Orbán. 

Eurodeputatul Péter Magyar se confruntă cu acuzații de furt de la un incident petrecut la sfârșitul lunii iunie, la mai puțin de două săptămâni după alegerile pentru Parlamentul European, în care partidul său de opoziție Tisza (Respect și Libertate) s-a clasat pe locul al doilea, după partidul de guvernământ Fidesz al lui Orbán, cu un sprijin de aproape 30 %.

Cazul împotriva lui Magyar, care a pornit de la o încăierare într-un club de noapte, a fost abordat în mod regulat în presa controlată de guvernul maghiar, care a fost prima care a preluat povestea.

Acum, procurorul general al țării, Péter Polt, un fost membru al Fidesz care a fost acuzat de părtinire față de guvernul maghiar, dorește să deschidă o procedură penală împotriva eurodeputatului. 

Magyar se afla în clubul de noapte Ötkert din centrul Budapestei în primele ore ale zilei de 21 iunie, când a intrat într-o ceartă aprinsă cu un alt invitat.

Potrivit unui raport al poliției obținut de portalul maghiar de știri Telex, un client al clubului îl filma pe Magyar dansând cu femei. Magyar a obiectat și a urmat o ceartă în timpul căreia Magyar i-a luat telefonul din mână bărbatului.

Ulterior, Magyar a fost filmat în timp ce era condus afară din club de către agenții de securitate și apoi se îndrepta spre malul Dunării din apropiere, unde, potrivit raportului poliției și procurorilor, a aruncat un „obiect de culoare neagră” în apă. Magyar a recunoscut că a luat telefonul mobil al bărbatului, dar nu a recunoscut că l-a aruncat în râu.

„Acest comportament poate constitui infracțiunea de furt. Telefonul, în valoare de peste 100 000 de forinți (250 EUR), a fost returnat victimei în stare de funcționare după intervenția poliției”, a scris Parchetul General într-o declarație. 

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile