Antena 3 CNN Life Sănătate Sfat de sănătate. Cât de periculoase pot fi dopurile de urechi

Sfat de sănătate. Cât de periculoase pot fi dopurile de urechi

M.Z.
1 minut de citit Publicat la 10:32 06 Mai 2020 Modificat la 10:32 06 Mai 2020

Dopurile de urechi, folosite de unii dintre noi pentru a putea dormi bine, atunci când ne deranjează zgomotul, ne pot aduce probleme ale urechii.

"Dopurile de urechi pentru somn ideal este să nu le folosim, dar depinde de fiecare persoană. Unii dintre noi au probleme cu zgomotul ambiental şi nu se pot odihni. Recomandarea este fără dopuri.

În caz că le folosim, nu dăunează, dar şi ele pot fi o sursă de infecţie, bacteriană sau micotică, a conductului auditiv extern. În plus, trebuie avut grijă cum le manipulăm şi cum le depozităm", a explicat medicul Remus Mihalcea, miercuri, la rubrica Sfat de sănătate cu Andreea Cigolea, de la Antena 3.

"Otita externă poate apărea din cauza utilizării beţişoarelor de urechi, de cel mai multe ori, sau a expunerii la apa din bazin", a atenţionat medicul Remus Mihalcea.

Tot în conductul auditiv extern, mai pot fi otite de tip fungic sau micozele, ciupercile care pot apărea tot ca urmare a utilizării beţişoarelor, mâinilor murdare sau apei din bazin.

"Când ne doare urechea mai mult de 1-2 zile, ar trebui să ne adresăm unui medic specialist. Această durere poate ascunde de la o banală otită externă, o inflamaţie a conductului auditiv extern până la otite medii complicate sau altă patologie ce poate debuta cu acestă simptomatologie", a explicat medicul.

Din acest motiv, spune medicul, atunci când mergem să înotăm, ideal ar fi să folosim dopuri speciale.

Sfat de sănătate: Nu mai folosiţi beţişoare de urechi! Iată cum ne curăţăm corect

Sfat de sănătate. Ce poate ascunde o durere de ureche

Sfat de sănătate. Cât de periculoase pot fi dopurile de urechi

Citește mai multe din Sănătate
» Citește mai multe din Sănătate
TOP articole