Antena 3 CNN Emisiuni Decisiv Document de la Guvern. Risc să nu avem stocuri suficiente de ulei şi făină!

Document de la Guvern. Risc să nu avem stocuri suficiente de ulei şi făină!

Intervenţie de urgenţă a Guvernului. Există riscul neasigurării stocurilor suficiente de materie primă pentru fabricarea de pâine sau ulei pentru consumul populaţie.

de Silvia Preda    |   

Asta scrie într-o ordonanta de urgenţă aprobată de Guvern. Petre Daea admite că sectorul agricol este mereu supus riscului, dar asigură că nu vor exista probleme privind aprovizionarea.

Ministrul Agriculturii a declarat în la Antena 3 CNN că dacă se va impune va veni şi cu măsuri adiţionale în sprijinul industriei agricole.

Petre Daea: "Agricultura se desfășoară sub zodia riscului"

"Tot timpul există un risc pe care trebuie să-l preîntâmpini. Dar asta nu înseamnă că există riscul iminent", a spus ministrul Agriculturii.

"Am intervenit și facem acest lucru de fiecare dată, după cum ați putut vedea, iar Guvernul este activ și responsabil în același activ să prevină orice factor de risc", a adăugat el.

Masa de sărbători 2022, cea mai scumpă din ultimii 20 de ani

Alimentele s-au scumpit cu peste 20% în ultimul an, arată datele Institutului Național de Statistică, cele mai mari creșteri de prețuri fiind înregistrate la produsele de bază.

Datele Institutului naţional de statistică (INS) arată că față de octombrie 2021, zahărul costă acum cu 62,6% mai mult. Uleiul s-a scumpit cu 43%.

În luna mai a acestui an, pretul untului era de 10,50 lei/200gr, iar acum preţul acestuia este de 14,50 lei/200gr.

Subiecte în articol: scumpiri stocuri pâine faina ulei
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile