Antena 3 CNN Actualitate Ministrul Energiei avertizează că ar putea fi pene de curent din cauza temperaturilor extreme

Ministrul Energiei avertizează că ar putea fi pene de curent din cauza temperaturilor extreme

de Laura Dinu    |   

Sebastian Burduja, Ministrul Energiei, a făcut declarații cu scurt timp în urmă, după o ședință de urgență cu privire la pericolul penelor de curent care pot apărea din cauza caniculei și a secetei. 

Burduja a avertizat, încă de zilele trecute, că este posibil să apară întreruperi de curent din cauza temperaturilor extrem de ridicate din ultimele zile. 

”Deși este un an foarte secetos, cel mai secetos din ultimul deceniu, avem un grad de umplere satisfăcător, de peste 80 % în lacurile de acumulare. Trebuie însă să știți că aproximativ 70 % din producția hidro este pe curs de apă, debitele sunt reduse, iar debitul Dunării este în scădere.

Se preconizează o luna august deosebit de călduroasă și, în general vorbind, luna septembrie, încă o lună secetoasă. Ca urmare a acestor factori trebuie să fim prudenți în a utiliza capacitatea din lacurile de acumulare acum, în luna iulie, când mai avem peste două luni de secetă în România.

Bineînțeles că trebuie să pregătim și sezonul rece unde trebuie, de asemenea, să intrăm cu un grad de umplere satisfăcător”, a declarat Sebastian Burduja după ședința de urgență. 

Participarea ministrului Energiei la Reuniunea de la Budapesta, anulată  

Participarea ministrului Energiei, Sebastian Burduja, la Reuniunea informală a miniștrilor Energiei, ce are loc la Budapesta luni şi marți, a fost anulată din cauza ”unor întâlniri importante”.

"Ministrul Energiei nu va mai ajunge la reuniunea miniștrilor din Budapesta din cauza unor întâlniri importante programate din scurt. Va participa o delegație din partea ministerului", au precizat reprezentanții Ministerului Energiei, potrivit Agerpres.

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Obțin Marine le Pen și Jordan Bardella majoritatea absolută?