Antena 3 CNN Actualitate Educație Rezultate Bacalaureat 2017 sesiunea toamnă. Notele obținute de elevi au fost publicate

Rezultate Bacalaureat 2017 sesiunea toamnă. Notele obținute de elevi au fost publicate

Redacția Antena 3 CNN
3 minute de citit Publicat la 12:45 01 Sep 2017 Modificat la 14:17 21 Sep 2023

Afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, este programată pentru data de 6 septembrie. 

Un număr de 39.435 de absolvenţi de liceu s-au înscris pentru a susţine examenul naţional de Bacalaureat în sesiunea august - septembrie. 
Rezultatele la cea de a doua sesiune a examenului de Bacalaureat din acest an vor fi afişate vineri, 1 septembrie, până la ora 16,00, iar contestaţiile se pot depune în aceeaşi zi între orele 16,00 şi 20,00, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale. 

Afişarea rezultatelor finale, după rezolvarea contestaţiilor, este programată pentru data de 6 septembrie. 

Notele și media obținute de un anumit elev la examenul de Bacalaureat pot fi căutate după numele acestuia. De asemenea, pe siteul bacalaureat.edu.ro pot fi văzute notele dintr-un anumit județ, iar elevii pot fi ordonați alfabetic sau după medie.

Absolvenții de clasa a XII-a care nu sunt mulțumiți de notele obținute pot depune contestații numai azi, 5 iulie, între orele 16.00 și 20.00.

Contestațiile vor fi rezolvate în perioada 6 – 9 iulie, iar pe 10 iulie vor fi afișate rezultatele finale.

Pe 26 iunie, elevii au susținut proba scrisă la Limba şi literatura română (proba Ea). Următoarea probă scrisă a fost pe 27 iunie, la Limba şi literatura maternă (proba Eb), susținută de elevii care aparțin minorităților naționale.

Pe 28 iunie absolvenții au susținut proba obligatorie a profilului (proba Ec), adică la Matematică pentru profilul real și la Istorie pentru profilul uman.

Ultima probă de la examenul de Bacalaureat a fost pe 30 iunie: proba la alegere a profilului şi specializării (proba Ed). În funcție de specializare, elevii au putut opta pentru una dintre disciplinele: Anatomie, Biologie vegetală, Chimie organică, Chimie anorganică, Fizică, Informatică, Geografie, Logică și argumentare, Psihologie, Economie, Sociologie sau Filosofie.

Pentru susţinerea probelor scrise la examenul de Bacalaureat 2017, în cele 439 de centre de examen s-au înscris peste 135.000 de candidaţi din toate promoţiile.

Cum se promovează examenul de BAC

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:
– să susţină toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;
– să susţină toate probele scrise şi să obțină nota 5 la fiecare dintre acestea;
– să obţină media 6 cel puţin la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat, au obţinut media 10, primesc diplomă de merit.

Ca la Evaluarea Națională, lucrările au fost evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele. Este bine de știut că, în urma evaluării lucrărilor contestate, nota inițială se poate mări sau poate scădea.

Nota comisiei de contestații este finală deoarece nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferență între nota de la evaluarea inițială și cea de la contestații.

La examenul de Bacalaureat s-au putut înscrie atât candidaţii din seria curentă, cât şi cei din seriile anterioare, care nu au promovat examenul de bacalaureat.

Elevii români care au studiat în străinătate s-au putut înscrie la examenul de Bacalaureat numai după echivalarea studiilor şi promovarea examenelor de diferenţă stabilite de MECTS, prin Centrul Naţional pentru Recunoaşterea şi Echivalarea Diplomelor.

Calendar examen Bacalaureat 2017 Sesiunea iunie-iulie 2017

5 iulie 2017 Afişarea rezultatelor (până la ora 16:00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16:00 – 20:00)
6 – 9 iulie 2017 Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie 2017 Afişarea rezultatelor finale

Timpul destinat redactării unei lucrări scrise la Bacalaureat 2017 a fost de 3 ore, calculat din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru rezolvarea subiectelor de la Bacalaureat 2017, candidaţii au avut voie să folosească numai cerneală sau pastă de culoare albastră.

La probele scrise mijloacele de calcul sunt interzise, iar hârtia folosită este doar cea distribuită de asistenţi. Toate sălile de examen trebuie să aibă în dotare camere funcţionale de supraveghere video şi audio.

La examenul de Bacalaureat 2017 nu este permis accesul în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare.

În acelaşi timp, la Bacalaureat 2017 candidaţilor le este interzis să comunice între ei sau cu exteriorul, să transmită ori să schimbe între ei foi din lucrare, ciorne, notiţe sau alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, pentru comunicare în interior sau cu exteriorul.

Cei surprinşi în aceste situaţii au fost eliminaţi din examen, indiferent dacă materialele/obiectele interzise au fost folosite sau nu, indiferent dacă au fost introduse de aceştia ori de alţi candidaţi, de cadre didactice din comisie sau de alte persoane.

Ei nu vor mai putea participa la probele următoare şi vor fi lipsiţi de posibilitatea recunoaşterii, în sesiunile următoare, a notelor la probele promovate anterior eliminării, inclusiv a probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. De asemenea, aceşti candidaţi nu mai au dreptul de a participa la următoarele două sesiuni ale examenului de Bacalaureat.

Citește mai multe din Educație
» Citește mai multe din Educație
TOP articole