Antena 3 CNN Emisiuni News Hour with CNN Rezerviștii din două județe ale țării, chemați în unitățile militare. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă ordinul

Rezerviștii din două județe ale țării, chemați în unitățile militare. Amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă ordinul

Armata Română vrea să afle pe câţi rezervişti se poate baza în caz de război. În două judeţe ale ţării, o parte dintre aceştea au fost chemaţi la unităţile militare ca să participe la un exerciţiu de mobilizare.

de Andreea Ştefan    |   

Ministerul Apărării Naţionale a transmis că astfel de chemări se fac periodic, în fiecare an, şi nu au legătură cu situaţia din Ucraina.

”Ministerul Apărării Naționale continuă seria exercițiilor de rutină de tip MOBEX, pentru verificarea stadiului pregătirii populaţiei, economiei și a teritoriului pentru apărare.

MOBEX BR-GL-24 se desfășoară, în perioada 8-12 aprilie, în județele Brăila și Galați.

Pe timpul exercițiului, rezerviști cu domiciliul în județul Brăila, respectiv în județul Galați, cuprinși în planurile de mobilizare, vor fi chemați la unități militare în vederea desfășurării unor activități specifice de pregătire, potrivit prevederilor legale în vigoare.

Exercițiile de mobilizare se planifică şi se organizează periodic în toate județele, în baza Planului verificării stadiului pregătirii populației, economiei şi teritoriului pentru apărare prin exerciții şi antrenamente de mobilizare, aprobat de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării, în anul premergător desfășurării acestora”, a transmis MApN într-o postare făcută pe Facebook.

Ministerul Apărării Naționale continuă seria exercițiilor de rutină de tip MOBEX, pentru verificarea stadiului...

Publicată de Ministerul Apararii Nationale, Romania - www.mapn.ro pe Luni, 8 aprilie 2024
Subiecte în articol: rezervişti Armata Română MApN
TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Un paradis turistic din Italia este nevoit să refuze turiști pentru că nu mai are apă