Antena 3 CNN Politică Revoluţia fiscală a PSD afectează mamele și bolnavii. Ce soluții are ministrul de Finanțe

Revoluţia fiscală a PSD afectează mamele și bolnavii. Ce soluții are ministrul de Finanțe

Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ atrage atenţia că, angajaţii care sunt concediu medical, din cauza noilor metode de plată a contribuţiilor, s-au trezit cu salariile micşorate cu aproximativ 400 de lei.

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, într-o intervenţie la „Obiectiv”, promite că va rezolva şi această problemă, dar abia săptămâna viitoare. Iar cei care vor să-şi recupereze banii vor trebui să depună decralaţii rectificative. 

De la 1 ianuarie, persoanele care sunt în concediu medical fie de boală fie pentru creştere copil s-au trezit cu salariile considerabil mai mici. 

„Nu cred că în programul de guvernare era prevăzut faptul că salariații din România vor pierde de la 1 ianuarie 20% din drepturile salariale, dacă au ghiniolul să se îmblnăvească. Vorbim de bolnavi de cancer, mame care sunt în conceidu pre și post natal. În educație, vorbim de 400 de lei, dar în alte sectoare pierderile sunt mai mari”, a spus ministrul Finanțelor. 

Este deja a treia problemă gravă pe care Ministerul Finanţelor trebuie să o rezolve, după cea cu plata contribuţiilor pentru IT-işti şi formularul 600.

Ministrul Eugen Teodorovici promite însă, că săptămâna viitoare, va veni cu o soluție în Guvern.

„De aceea vă spun că acționăm săptămâna viitoare, avem actul normativ la nivelul Guvernului care va relgementa acest lucru, așa încât cei aflați în momentul de față sau care vor intra în conediu medical de mâine să nu mai piarda bani prin noul mecanism”, a mai precizat ministrul. 

Cei care au pierdut deja bani din salariu îi vor putea recupera printr-o declaraţie rectificativă. Dar până la rezolvarea situaţiei, sunt oameni care trebie să se descurce o lună cu veniturile tăiate. Aşa este şi cazul unei femei care tocmai a născut şi care a primit pentur luna ianuarie, un salariu de 570 de lei, din cauza modificarii bazei de impozitare. 

TOP articole pe Antena 3 CNN:
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Festival de miștouri online la adresa lui George Simion