Antena 3 CNN Politică Revoltă în USR București. Sediile partidului pline de afișe anti-Vlad Voiculescu, după numirea Oanei Sivache, anchetată pentru corupție

Revoltă în USR București. Sediile partidului pline de afișe anti-Vlad Voiculescu, după numirea Oanei Sivache, anchetată pentru corupție

de Robert Kiss    |   

Campanie anti-Voiculescu și Sivache la sediile USR din București. Au fost lipite afișe care îl afișează pe Vlad Voiculescu, liderul filialei din Capitală, numit „groparul USR București”. Potrivit surselor Antena 3 CNN, membrii USR din București sunt furioși pe Voiculescu pentru că a numit-o pe Oana Sivache, apropiata acestuia, într-o nouă funcție la Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în condițiile în care aceasta este acuzată într-un dosar de corupție din perioada în care era șefa ASSMB.

Pe sediile USR din București au fost lipite afișe anti-Vlad Voioculesc și Oana Sivache, apropiata acestuia pe care a numit-o într-o nouă funcție la ASSMB, în condițiile în care Sivache este acuzată de luare de mită. Aceasta a fost acuzată când era șefa ASSMB, acum fiind pusă din nou într-o poziție de conducere în aceeași instituție, cea de director general.

„Stop numirilor din pix”, „Corpuția ucide”, „Vlad Voiculescu, groparul USR București” sunt doar câteva dintre mesajele afișate pe sediile USR din Capitală.

Membrii USR care au pornit aceasta mișcare sunt extrem de furioși pe Vlad Voiculescu pentru numirile din pix și pentru susținerea Oanei Sivache, răsplătite cu un post în consiliul de administrație al companiei municipale de parking și cu o nouă poziție de director la ASSMB, asta imediat dupa ce a iesit de sub control judiciar.

După ce a fost pusă sub control judiciar, Sivache a fost demisă demisă din funcția de director general al ASSMB de către primarul general Nicușor Dan.

Acum a fost numită din nou în funcția de director pentru proiecte și programe din cadrul ASSMB. Numirea a fost făcută de către directorul general al instituției de la acest moment, fostul adjunct al Oanei Sivache, pe vremea când aceasta conducea Administrația Spitalelor din Capitală. Actualul director este membru la USR Sectorul 5. 

Scandal în USR București din cauza lui Vlad Voiculescu

Primul scandal din USR București în legătură cu promovarea Oanei Sivache de către Vlad Voiculescu a avut loc luna trecută, după ce aceasta a fost numită în CA al companiei de parking.

Potrivit informațiilor Antena 3 CNN, decizia ar fi fost luată de Vlad Voiculesc pe persoană fizică, fără să se supună la vot în biroul municipal al USR și fără nicio discuție cu cei de la PMP care considerau că locul în CA al companiei de parking le aparține.

Reacțiile publice din interiorul USR nu au întârziat să apară. Chiar fostul viceprimar al Capitalei, Horia Tomescu, considerat în trecut omul lui Voiculescu, l-a atacat direct pe președintele USR București pentru decizia luată. 

„Din nou un scăndăluț în filiala noastră. Cică dacă ești tare în Tinder primești loc în consiliul de administrație la compania municipală. După STB, de data asta Parking. Nulitățile vor promova întotdeauna obediența, niciodată reforme, politici publice coerente sau alte vrăjeli. Când liderii partidului meu vor realiza asta, va încetini hemoragia de membri și simpatizanți”, a scris Tomescu, pe Facebook.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile