Antena 3 CNN Life Revenirea Wall Street-ului: A ajuns timpul pentru optimism

Revenirea Wall Street-ului: A ajuns timpul pentru optimism

În timp ce piețele bursiere din America au fost instabile, este de remarcat faptul că Wall Street a crescut destul de semnificativ de la cea mai gravă situație. Acest lucru ridică întrebarea, care sunt așteptările cu privire la ratele dobânzilor.

În sesiunile recente, indicele S&P 500 și-a recăpătat stabilitatea după ce a scăzut la 5186.33 pe 5 august, închizându-se la 5455.21 pe 14 august. O mare parte din focalizarea în rândul comercianților a fost pe potențialul de reducere a ratei Rezervei Federale în timpul întâlnirii din Septembrie, programată pentru 17 și 18. 

Mulți comercianți se uită la cifrele recente ale Indicelui Prețurilor de Consum (IPC) și ale Indicelui Prețurilor Producătorului (IPP) ca semne că economia SUA ar putea fi în cele din urmă suficient de rece pentru ca Fed să lua măsuri. Prețurile de consum au crescut cu 2,9% față de anul precedent în iulie, în scădere de la 3% în ultimele 12 luni. Indicele Preţurilor Producătorilor a ajuns la 2,2% pentru cele 12 luni anterioare lunii Iulie, o scădere faţă de 2,7% înregistrată în aceeaşi perioadă a lunii Iunie.

Sursa: Biroului american de Statistică a Muncii

Comercianții devin Agresivi în Piețele Futures

Piața Federal Futures pentru reuniunea din Septembrie este în prezent de stabilire a prețurilor într-un 36% șansa ca Fed să reducă ratele de la intervalul actual de 525 la 550 de puncte de bază până la intervalul de la 475 la 500. Între timp, 64% dintre comercianți pariază că Fed va reduce la un interval cuprins între 500 și 525 de puncte de bază, în timp ce aceeași piață nu are comercianți care să prezică că Fed va menține ratele curente. 

În timp ce 69% dintre comercianții de pe piață pe 7 august au pariat pe cele mai agresive reduceri, așteptările pentru mișcările de rată depășite se răcesc puțin, reducerea la tăcere a unei părți din veselie care a fost văzută anterior.

Sursa: cmegroup.com

Ce zic experti?

Maxim Manturov, șeful departamentului de cercetare a investițiilor de la Freedom24, spune: “Istoric, indicele S&P 500 tinde să crească în a doua jumătate a anului electoral, mai ales dacă partidul actual câștigă. Unic pentru acest an este incertitudinea scăzută a celor doi candidați majori de partid care ocupau anterior Casa Albă, contribuind potențial la câștigurile de la sfârșitul anului. În plus, așteptările de reducere a ratei Fed au crescut istoric indicele S&P 500 cu aproape 6% față de ultimele șase luni înainte de reducerea de 1.

Deși există preocupări cu privire la supraevaluare, optimism și condiții de supra-cumpărare, câștigurile pieței de la începutul anului au fost concentrate în câteva acțiune de tehnologie cu creștere rapidă, făcându-l vulnerabil la tragerile semnificative în cazul în care perspectivele optimiste fo se clatină pe vești proaste”

Acum este momentul pentru optimism?

Deși aceasta este o întrebare complexă, există câteva lucruri de luat în considerare atunci când punem întrebarea. În acest moment, adevărata îngrijorare este că economia SUA ar putea să se îndrepte spre o recesiune, și în timp ce acest lucru nu poate fi adevărat din punct de vedere tehnic în acest moment, lucrurile încetinesc pentru mulți Americani. Titlurile recente sunt pline de notificări de concediere proeminente, cum ar fi cele de la Intel, Tesla, Microsoft și Amazon, iar acest lucru nu va face nimic pentru a potoli îngrijorările.

Recesiunea este o scădere a activității economice care poate dura o perioadă lungă. Cu toate acestea, statisticile sunt neapărat ceea ce conduce la recesiuni. Percepția oamenilor asupra economiei o poate împinge într-o recesiune, fie justificată, fie nu. Cea mai comună măsură a unei recesiuni este de două trimestre consecutive de contractare a producției, de obicei măsurată în PIB.

În acest mediu, este obișnuit ca comercianții să caute refugiu în acțiuni mai puțin instabili. Multe dintre acestea includ capse de consum și îngrijiri de sănătate—chestii pe care oamenii trebuie să le cumpere, indiferent de condițiile economice. Pe măsură ce comercianții încep să analizeze posibilitatea unei încetiniri în America, este posibil ca companiile care au avut rezultate bune în 2008 și 2020 să fie de interes. Acestea cuprinde Walmart, Abbott Labs, T-Mobile SUA și Netflix. 

Deci, în timp ce unii ambitiosi din sectorul tehnologic se pot lupta, unele companii mai principale sunt susceptibile de a atrage atenția. Atunci când Fed reduce ratele, va fi adesea atunci când economia este lentă. Scopul este de a încuraja consumatorii și întreprinderile să împrumute și să cheltuiască mai mult. Cu toate acestea, Fed are o lungă istorie de a fi “în urma” în politica monetară, care ar putea provoca mai multe turbulențe. În cele din urmă, este probabil că comercianții ar fi înțelept să se gândească la toți acești factori înainte de a urma pur și simplu euforia care a scăzut deja oarecum în ultimele câteva sesiuni. 

Subiecte în articol: advertorial
TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile