Antena 3 CNN Externe Culisele retragerii lui Biden. Mihai Gâdea prezintă informaţii exclusive din SUA: „Au existat presiuni”

Culisele retragerii lui Biden. Mihai Gâdea prezintă informaţii exclusive din SUA: „Au existat presiuni”

de Redacția Antena 3 CNN    |   

Democratul Joe Biden a anunţat, duminică seară, că se retrage din campania de realegere în funcţia de preşedinte al SUA, afirmând că „este în interesul partidului meu şi al ţării”. Mihai Gâdea, aflat în SUA, a oferit, la Antena 3 CNN, informaţii exclusive despre culisele retragerii.

„Președintele Biden se retrage din cursă. Era așteptat acest anunț. Dacă vă amintiți, în transmisiunea pe care am făcut-o joi seara din Statele Unite, am spus că în acest weekend va veni acest anunț. 

Ei bine, se întâmplă acest lucru după o presiune de săptămâni. Această presiune din partea democraților, din partea presei, în mod special cea care este mai degrabă înclinată către zona democrată, după confruntarea din Atlanta dintre președintele Biden și fostul președinte Donald Trump”, a spus Mihai Gâdea, duminică, în direct la Antena 3 CNN.

„A fost o presiune de săptămâni, iar în primul moment președintele Biden, familia sa și apropiații săi au respins cu vehemență ideea de a se retrage”, a adăugat Mihai Gâdea. 

Cine îi ia locul lui Joe Biden

„Din informațiile pe care presa americană le-a dat, au existat inclusiv niște demersuri, într-o totală confidențialitate, în zona sponsorilor, în zona Partidului Democrat, o încercare de a pregăti acest moment din partea unor oameni care o susțin pe Kamala Harris. Deci ea ar fi în momentul de față prima pe listă.

Însă în ultimele zile, tocmai pentru că se aștepta acest anunț, au venit mai mulți democrați și în mod special sponsori ai Partidul Democrat care au spus că ar vrea un proces transparent, un proces care să ofere posibilitatea să fie mai multe variante, iar cel sau cea care va câștiga această competiție, printr-un proces transparent, să fie candidatul Partidului Democrat”, a dezvăluit Mihai Gâdea.

Retragerea președintelui Biden împinge Partidul Democrat în ape în mare parte neexplorate, convenția națională democrată fiind programată să înceapă pe 19 august la Chicago. Viitorul candidat va avea, de asemenea, o fereastră strânsă pentru a-și alege un coleg de candidatură.

TOP articole
Parteneri
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile