Imagine spectaculoasă cu o stea din Marele Nor al lui Magellan. Este de 2.000 de ori mai mare decât Soarele
Publicat acum 1 ora si 30 minute
Anual, un singur român aruncă circa 192 de kilograme de alimente. Un dezastru ecologic care poate fi însă prevenit daca am cumpara cât am avea nevoie şi am folosi toate alimentele din frigider.
''Risipa alimentară înseamnă produse fabricate care nu şi-au atins destinaţia şi scopul. Dacă ar fi după mine, aş pune sută la sută coji, coji de ceapă, coji de orice (...) Am vrut să le arăt că se poate lucra şi cu alte alimente şi să scoatem preparate extrordinare'' , spune Robert Mârza, organizator evenimente.
Statisticile UE arată că România ocupă locul 9 în ceea ce priveşte risipa alimentară. Anual, fiecare cetăţean român, aruncă la gunoi aproximativ 192 de kilograme de alimente, adică 2,2 milioane de tone de alimente la nivelul întregii ţări.